Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πλατεία μετονομάζεται σε πλατεία Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο «Νίκος Καπετανίδης»

Το σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, με την οποία η νέα πλατεία στον προσφυγικό συνοικισμό της Νικόπολης θα ονομαστεί:

«Πλατεία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Την πρόταση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ορφανίδης,  μέλος Ποντιακών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Η πρόταση αυτή και η συνακόλουθη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σφραγίζει με θετικό τρόπο την κατασκευή της  πλατείας, που κοσμεί την προσφυγική Νικόπολη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της κατάγονται από τον Εύξεινο Πόντο.

«Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την ονοματοδοσία αυτή ολόκληρος ο συνοικισμός θα προβληθεί στο πανελλήνιο και θα αποτελέσει κόμβο και πυλώνα εκδηλώσεων σχετικών για την Ιστορία του Πόντου και ιδιαίτερα της Γενοκτονίας.

Συγχαίρουμε τόσο τον προτείνοντα Νίκο Ορφανίδη, τον Δήμαρχο Δημήτρη Ασλανίδη, τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά για την ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση.

Ας είναι η 19η Μαίου 2025 η απαρχή σημαντικών εκδηλώσεων για τον Ποντιακό Ελληνισμό, με πυρήνα την Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ