Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεταμεσονύκτιος «ξεσηκωμός» στο Λευκό Πύργο για το ωράριο

Θα διαμαρτυρηθούν για το ωράριο εργασίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο (26/9) μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης για το ωράριο εργασίας που έχει περιοριστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τελευταίο διάστημα με την εφαρμογή του μέτρου για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 12 το βράδυ έχει σημειωθεί πτώση του τζίρου σε αρκετά από αυτά, και ιδιαίτερα στα μπαρ.

«Ζητάμε την απελευθέρωση του ωραρίου, να μπορούν τουλάχιστον να λειτουργήσουν ως τις 2 τα ξημερώματα τα καταστήματα εστίασης. Μια μεγάλη μερίδα μαγαζιών που λειτουργούσαν μετά τις 11 το βράδυ έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημία», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο κ. Μιχάλης Επιτροπίδης που είναι και γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν το περασμένο διάστημα, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν προσεχώς, υπολογίζεται πως το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 40% λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης.

Στην ανακοίνωσή της στο κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών & Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι προβαίνει σε «Διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος καταστημάτων εστίασης 24:00». Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο κίνημα «διεκδικώντας την επαναφορά του ωραρίου».

«Όλοι μαζί το Σάββατο 26/9 κλείνουμε στις 24:00 και πάμε στο Λευκό Πύργο σε μια ειρηνική διαμαρτυρία και τηρώντας όλους τους κανόνες προστασίας έναντι του Covid-19.  Όλοι μαζί μπορούμε», τονίζει η ανακοίνωση.

3f1.jpg

Διαφορετική στάση από την «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης»

Αποστάσεις από αυτή τη μορφή κινητοποίησης τήρησε η «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης». «Δεν είμαστε σύμφωνοι με αυτή την διαμαρτυρία και δεν θα συμμετάσχουμε», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο εστιάτορας κ. Χρήστος Κουδούνης.

Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης» αναφέρει τα εξής: «Με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις περί συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ιδιοκτητών καταστημάτων που αφορούν την εστίαση, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν τίθεται τέτοιας μορφής ενέργεια προς το παρόν από τα μέλη της “Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης”. Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της επιβίωσης είναι πρωταρχικό μέλημα για όλους μας, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προβούμε σε οποιαδήποτε σπασμωδική κίνηση, η οποία θα διαταράξει την ήδη υπάρχουσα βεβαρημένη κοινωνική συνθήκη.

Στα πλαίσια εναρμόνισης με όλο το κλίμα ανησυχίας και ασάφειας που κυριαρχεί στην κοινωνία, η “ΠΕΘ” αναμένει τα νέα μέτρα κανόνων λειτουργίας και στήριξης για τον κλάδο και ανάλογα θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Οποιεσδήποτε σπασμωδικές δράσεις  απλά κάνουν κρότο χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα!

Σταθμίζοντας τις απαντήσεις οι οποίες αναμένονται μετά τις διαβουλεύσεις μας θα μας δοθεί η δυνατότητα αποφάσεων με σοβαρές και ενοχοποιημένες δράσεις!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε τη 47χρονη ναυτικό
Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, χωρίς να του επιβάλουν περιοριστικούς όρους
Πάτρα: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε τη 47χρονη ναυτικό