Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.
Καλή διασκέδαση!
Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
-Συναυλία με έργα των W. A. Mozart και F. Mendelssohn, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη, θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 20.00, στο θέατρο «Θεοπίστη Οσλιανίτου» του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών του σχολείου, με σολίστ στο βιολί, τον Κύριλλο Βολκώφ, στο κλαρινέτο, τον Χρήστο Θεολόγο και στο φλάουτο τον Αντώνη Ακριβόπουλο και την Αναστασία Βούρκα- Φτάκα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Εικαστικά
- Με αφορμή τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Hμέρας για την Γυναίκα (8 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση για τις «Ελληνίδες των αρχών του 20ου αιώνα». Μέσα από τα εκθέματα, σημαντικά τεκμήρια από το σπουδαίο αρχείο που διαθέτει ο Γενικός Γραμματέας της Φ.Α.Α.Θ. κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης, καταξιωμένος μουσικός – πιανίστας, ενεργός δικηγόρος και συλλέκτης, αναδεικνύονται οι γυναίκες του 20ου αιώνα : γυναίκες λόγιες, γυναίκες καλλονές, γυναίκες της τέχνης, γυναίκες της Θεσσαλονίκης, γυναίκες στον πόλεμο, γυναίκες και φιλανθρωπία. Διάρκεια έκθεσης: 13 έως 30 Μαρτίου 2017. Αίθουσα Τέχνης της Φ.Α.Α.Θ., Αγ. Σοφίας 38. Τηλ.: 2310-220.700, 2310-277.911, www.faath.org.gr.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00.
-Στο Πολεμικό Μουσείο / Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Γρ. Λαμπράκη 4 φιλοξενείται ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.. Είσοδος ελεύθερη.
-Έκθεση με τίτλο "Το Δάσος κάτω από τον Δρόμο" στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310-857.978). Είναι μια παραγωγή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, και θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου 2017.
-Συνεχίζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2)η έκθεση «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου» (έως 30/4/2017).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Χειμερινό ωράριο λειτουργίας (ΜΒΠ και Λευκός Πύργος): 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2017 Κάθε μέρα 9.00 - 16.00.
-Εικοσιτέσσερα έργα σε χαρτί, σε ένα «Άλλο αλφάβητο» θα παρουσιάσει στο φουαγιέ του κτηρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ο Σάμης Ταμπώχ από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Απρίλη 2017.
-To Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Κυριάκος Κρόκος την έκθεση HOMO UTOPICUS IN CRISIS. Η έκθεση αφορά την συνεύρεση μιας ομάδας 13 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, που συντάχθηκαν για να στοχαστούν και να διασταυρώσουν την έννοια της ουτοπίας, με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Το αποτέλεσμα επιχειρεί μια εικαστική προσέγγιση της ουτοπίας που δυνητικά μπορεί να επιτευχθεί σε προσωπικό ή συλλογικό πλαίσιο, με γνώμονα την τέχνη και δη την καλλιτεχνική σκέψη. Αυτήν την σκέψη η ομάδα προτάσσει ως το ισχυρό αντίδοτο στα πλήγματα που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την κρίση, σε κάθε έκφανση του βίου του.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου - 19 Μαρτίου 2017. Είσοδος ελεύθερη