Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε επιχείρηση σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με το neakriti.gr η φωτιά ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο της μονάδας και μέσα σε λίγα λεπτά επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του κτηρίου, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σκηνικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για το εργοστάσιο ξυλείας του κ. Κοπιδάκη, που βρίσκεται απέναντι από τον Βιολογικό της ΒΙ.ΠΕ.
Λόγω της πυρκαγιάς μάλιστα, ήχησε και το 112 το οποίο ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
Όπως αναφέρει το neakriti.gr η ηλεκτροδότηση στην περιοχή έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο ανεφοδιασμός με νερό, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Στο σημείο έχουν σπεύσει υδροφόρες για την ενίσχυση της προσπάθειας, ενώ οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τη φωτιά περιμετρικά και να σώσουν ό,τι είναι δυνατόν. Το κτήριο που βρίσκεται στο επίκεντρο της πυρκαγιάς είναι σε οριακή κατάσταση και κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.
Όλες οι διαθέσιμες υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου βρίσκονται ήδη στο σημείο, καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούν να ανεφοδιαστούν με νερό λόγω της παρατεταμένης διακοπής ρεύματος. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη, απαιτώντας άμεση κινητοποίηση και συντονισμό όλων των αρμόδιων δυνάμεων.