Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Βιωματικό εργαστήρι για τους φοιτητές του ΑΠΘ

Με στόχο την άρση στερεοτύπων και του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας

Σημαντικό παράγοντα αποκλεισμού από την αγορά εργασίας των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας αποτελεί το στίγμα, καθώς παρά την υπεροχή της επιστημονικής γνώσης σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της εργασιακής ένταξης των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, πολλά στερεότυπα συνεχίζουν να επιβιώνουν.

Με στόχο την άρση αρνητικών στάσεων, πεποιθήσεων και στερεοτύπων απέναντι σε όσα άτομα αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΨΥΣΥ) και το Γραφείο Διασύνδεσης του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εξειδικευμένο Γραφείο Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ) του ΚοιΣΠΕ ΙΡΙΣ διοργανώνει για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΑΠΘ ένα βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Ψυχική υγεία και εργασία: Εξαλείφοντας το στίγμα».

Στο εργαστήρι, θα αναλυθούν και θα καταρριφθούν οι μύθοι που περιβάλλουν την ψυχική ασθένεια στο εργασιακό πλαίσιό, με βάση επιστημονικά δεδομένα και καλές πρακτικές από την εμπειρία του ΕΓΥΑ ΚοιΣΠΕ ΙΡΙΣ, το οποίο αποσκοπεί στην εργασιακή ένταξη ατόμων με ψυχικές δυσκολίες στην ελεύθερη αγορά εργασίας, καθώς και στην καταπολέμηση των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στα εργασιακά περιβάλλοντα.

Εισηγητές στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου (11πμ-1μμ) στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, θα είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΕΓΥΑ ΚοιΣΠΕ ΙΡΙΣ Πέτρος Ζαφειρίου και η επαγγελματίας Ψυχικής Υγείας ΕΓΥΑ ΚοιΣΠΕ - Ψυχολόγος Αγγελική Κόγιου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ