Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε τους πιστούς χωρίς τη χρήση οξυγόνου

Ο πάπας μετακινήθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά για πρώτη φορά, δεν έκανε χρήση οξυγόνου

Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε και ευλόγησε τους πιστούς, σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Φραγκίσκος ευχήθηκε "καλή Κυριακή των Βαΐων και καλή Μεγάλη Εβδομάδα" στους προσκυνητές και έσφιξε τα χέρια ιερέων, καλογρεών και πιστών από όλο τον κόσμο. Ο πάπας μετακινήθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο και, για πρώτη φορά, δεν έκανε χρήση οξυγόνου.

"Τα πάθη του Ιησού μας βοηθούν να συμπάσχουμε, όταν τείνουμε το χέρι μας σε όποιον δεν τα καταφέρνει, όταν αγκαλιάζουμε όποιον έχει χάσει την ελπίδα, όταν σηκώνουμε όποιον έχει πέσει. Αδελφές και αδελφοί, για να ζήσουμε το μεγάλο αυτό θαύμα του ελέους, ας διαλέξουμε πώς να φέρουμε τον σταυρό κατά την Μεγάλη Εβδομάδα: όχι στον λαιμό, αλλά στην καρδιά. Όχι μόνο τον δικό μας, αλλά και όσων υποφέρουν, κοντά μας. Και του άγνωστου εκείνου ανθρωπου που η τυχη- ειναι αραγε η τυχη;- μας έκανε να συναντήσουμε. Ας προετοιμαστούμε για το Πάσχα, ας γίνουμε Κυρηναίοι ο ένας για τον άλλον", υπογράμμισε ο Φραγκίσκος, στο σημερινό μήνυμά του προς τους πιστούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμπανάκι ΕΟΦ για 12 συμπληρώματα διατροφής - «Μην τα χρησιμοποιήσετε»
Αναλυτικά όλα τα συμπληρώματα για τα οποία ο ΕΟΦ δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια ούτε την αποτελεσματικότητά τους
Καμπανάκι ΕΟΦ για 12 συμπληρώματα διατροφής - «Μην τα χρησιμοποιήσετε»