Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Πρωτοβουλία για την Πιστοποίηση της «Πευκοσουσούρας» ως μέλι ΠΟΠ

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με το ΑΠΘ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προστασία της τοπικής παραγωγής, με στόχο την πιστοποίηση της Πευκοσουσούρας Χαλκιδικής» ως μέλι ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης).

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τους τοπικούς συλλόγους μελισσοκόμων καθώς και μεμονωμένους μελισσοκόμους, αναγνωρίζοντας τη μοναδική ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μελιού μας.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 11:00 π.μ., στο Διοικητήριο της Π.Ε. Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα βήματα της διαδικασίας πιστοποίησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από την Αντιπεριφερειάρχη, τους καθηγητές μελισσοκομίας του ΑΠΘ και εκπροσώπους των φορέων, ενώ θα ζητηθεί ενεργά η συμβολή των μελισσοκόμων, κυρίως μέσω της παροχής δειγμάτων μελιού και πληροφοριών για την παραγωγική διαδικασία.

Με κοινή προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες, στοχεύουμε στην αναγνώριση και ενίσχυση της τοπικής μας παραγωγής, συμβάλλοντας στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων και φορέων κρίνεται πολύτιμη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ