Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν από καταστήματα και ΙΧ – Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα

Τι βρέθηκε από τις έρευνες που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ωραιοκάστρου

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ωραιοκάστρου εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες συνολικά 8 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ωραιοκάστρου εξιχνίασαν συνολικά:

• 4 διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα,

• 1 διάρρηξη αυτοκινήτου και

• 1 απόπειρα διάρρηξης σε οικία,

πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2024 - Μαρτίου 2025, στην εδαφική τους αρμοδιότητα.

Κατά την έρευνα αξιολογήθηκε προανακριτικό υλικό και με τη συνδρομή επιστημονικού προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία οκτώ (8) εμπλεκόμενων ατόμων στις προαναφερόμενες πράξεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Η λεία τους περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, επαγγελματικό ηλεκτρικό και λοιπό εξοπλισμό, καλώδια καθώς και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ