Εθελοντική εξόρμηση για τον καθαρισμό του Σέιχ Σου διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 27 Απριλίου 2025, στις 10.30 π.μ., η Δημοτική Κοινότητα Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η συνάντηση των εθελοντών θα γίνει στην είσοδο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου επί της οδού Καππαδοκίας στις Συκιές.
Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Νεάπολης – Συκεών αναφέρει:
Προσκλητήριο εθελοντών για τον καθαρισμό ενός μεγάλου τμήματος του δάσους του Κέδρηνου Λόφου (Σέιχ-Σου) σήμανε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αφήνοντας πίσω τη μεγάλη εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Πρόκειται για μια πρώτη εκστρατεία της Δ.Κ. Συκεών, η οποία έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει σταδιακά την εικόνα στα τμήματα του δάσους που γειτνιάζουν με τον οικισμό των Συκεών και να καταστήσουν την προσβασιμότητα για τους πολίτες περισσότερο ευχάριστη εν μέσω της Άνοιξης.
Η εκστρατεία καθαρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 27 Απριλίου 2025, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας, θα γίνει στο τμήμα του δάσους στην περιοχή του ρέματος Κρυονερίου, στο ύψος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών. Η συνάντηση των εθελοντών έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. επί της οδού Καππαδοκίας, στην είσοδο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για να ακολουθήσει αμέσως η εξόρμηση των συνεργείων στα ενδότερα του δάσους, έχοντας ανά χείρας τον αναγκαίο εξοπλισμό που θα διαθέσει η Διεύθυνση Καθαριότητας, «εισβάλλοντας» στο δάσος από τη διασταύρωση των οδών Καππαδοκίας-Βίτσι-Μαν. Ανδρόνικου.
«Το δάσος είναι ζωή που οφείλουμε να προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Πολύ περισσότερο όταν το χαιρόμαστε και το απολαμβάνουμε με περιπάτους περπατώντας στα όμορφα μονοπάτια του. Με τις σκέψεις αυτές καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το ‘‘παρών’’ στην πρώτη συνάντησή μας και όλοι μαζί να ξεχυθούμε στα ενδότερα, ξεκινώντας από τα πιο πολυσύχναστα σημεία όπου καθημερινά το χαίρονται δεκάδες περιπατητές και φυσιολάτρες», δηλώνει ο πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Σίμος Ανταβαλής.

Φωτογραφία αρχείου
- Μετρό Θεσσαλονίκης: «Σαρώνει» στους νέους – Ποιοι δεν το παίρνουν, ανά περιοχή/ηλικία
- Θεσσαλονίκη: Τραπέζια πινγκ - πονγκ γέμισε η πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ + VIDEO)
- Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή του σεισμού των 6,2 Ρίχτερ – Η on air αντίδραση γυναίκας
- Μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 6 Ρίχτερ – Αισθητός στην Ελλάδα