Του Μιχαήλ Λιάπη
Με τραπέζια για πινγκ πονγκ γέμισε η πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα διεξάγεται μεγάλο event με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Στη διάσημη κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί 15 τραπέζια, στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Η εκδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16:00, ενώ μαζί με τη διασκέδαση, θα υπάρξουν εκπλήξεις, δώρα και κοινωνικά μηνύματα.
Δείτε το video και τις φωτογραφίες του TyposThes από το σημείο:







Η εντυπωσιακή αυτή δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF FOUNDATION), της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ) και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την οργανώνει ο Θεσσαλονικιός υπεύθυνος μάρκετινγκ της ομοσπονδίας Νίκος Γραμμένος, ο οποίος ανέλαβε πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) για τη φετινή World Table Tennis Day. Οι διοργανωτές στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζουν ότι η ξεχωριστή αυτή μέρα εστιάζει και φέτος στη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση και αναφέρουν στο κάλεσμά τους:
Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρεται:
«Σας προσκαλούμε να στηρίξετε και να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, στις 23 Απριλίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 11 έως τις 16.00.
Μια διοργάνωση υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF FOUNDATION), της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ) και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στον φετινό εορτασμό, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ορίσει το "Diversity and Inclusion" ως μήνυμα και σε αυτό το πλαίσιο
Α. έχουν προσκληθεί αθλητικά σωματεία με αθλητές/τριες ΑμΕΑ για να παίξουμε αλλά και να διεξάγουμε μαζί ένα μοναδικό γκάλοπ,
Β. Έχουν επιλεγεί στρατηγικά 3 εταιρίες χορηγοί, 4all stores, TransCombi Express Salonica και Cocktail radio show, αφού στα ονόματά τους μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε συμβολισμούς σχετικούς με το παγκόσμιο μήνυμα και
Γ. έχουν αφαιρεθεί όλα τα φιλέ/διχτάκια των 15 τραπεζιών πινγκ πονγκ, που θα τοποθετηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους και στη θέση τους θα τοποθετηθούν ειδικές κατασκευές με τυπωμένα μηνύματα χορηγών σχετικά με τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, αλλά και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Φυσικά, εκπλήξεις και δώρα περιμένουν όλους τους επισκέπτες!».
Πρόσθετες πληροφορίες για την εκδήλωση:
Tshirts ειδικά για την εκδήλωση θα φοράνε οι εθελοντές αλλά και θα δίνονται στον κόσμο ως ενθύμιο.
Οι εθελοντές θα φοράνε επίσης ειδικά jockey καπελάκια.
Τα φιλέ από τα τραπέζια έχουν αφαιρεθεί και στη θέση τους θα τοποθετηθούν κατασκευές από ειδικό χαρτόνι με τους χορηγούς αλλά και με ένα μήνυμα για τον κάθε έναν που σχετίζεται άμεσα με το όνομα αλλά και το μότο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Δηλαδή,
1. Το ίδρυμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας έχει ενσωματωμένο στο λογότυπό του το Table Tennis. For All. For Life.
Οπότε βασικός χορηγός της εκδήλωσης είναι τα καταστήματα 4all!
2. Ο όρος "trans" υποδηλώνει σταθερά κίνηση, αλλαγή ή υπέρβαση των ορίων - είτε πρόκειται για φυσικά, κοινωνικά, πνευματικά ή εννοιολογικά όρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται στα πάντα, από τα λεωφορεία (μεταφορά) μέχρι τον μυστικισμό (υπέρβαση) και την παγκοσμιοποίηση (διεθνής).
Transport, Transfer, Translate, Transaction, Transparent, Transcend, Transpersonal, Transdermal, Transgenic, Transylvania, Trans-Siberian Railway, Transatlantic, Transhumanism, Transmodernism, Transcultural κλπ
Η μεταφορική / logistics εταιρεία TransCombi Express Salonica, μας τονίζει ότι "μεταφέρει μόνο ό,τι αξίζει"!
3. Ένα κοκτέιλ είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς διαφορετικά στοιχεία -συχνά τολμηρά, αντίθετα ή απροσδόκητα- μπορούν να ενωθούν για να δημιουργήσουν κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Το γλυκό συναντά το ξινό, το δυνατό συναντά το απαλό, και με κάποιο τρόπο, απλά λειτουργεί. Είναι η απόδειξη ότι η ποικιλία δεν είναι πρόβλημα - είναι η μαγεία. Ακριβώς όπως και στη ζωή, τα καλύτερα αποτελέσματα συχνά προκύπτουν από μια καλή μίξη.
Εδώ η ραδιοφωνική εκπομπή Cocktail στον 105,5 Rock Radio, ήρθε να αποδείξει με άπειρο χιούμορ ότι όλοι είμαστε ίσοι και πως το αποτέλεσμα μπορεί να μας φτιάχνει τη διάθεση καθημερινά.
Επίσης, εθελοντές από τον ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης, τον ΑΣ Μακεδνό, τον ΓΣ Ηρακλή, αλλά και την Attack arena, θα στηρίξουν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Επιπλέον το Πέρα δίνει 10 τραπέζια για το event και ο Μακεδνός 5, η αίθουσα Attack προσφέρει και βιντεοσκόπηση, ενώ ο Νίκος Γραμμένος εκπροσωπεί και τον Ηρακλή στη διοργάνωση.
Τέλος, θα γυριστεί μια ταινία μικρού μήκους μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών σχεδόν όλο τον Μάρτιο και Απρίλιο. Το ίδρυμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας έχει φυσικά ενημερωθεί και θα την παραλάβει μόλις ολοκληρωθεί. Έχουν γίνει μάλιστα και συνεννοήσεις να προβληθεί και σε κινηματογραφικές αίθουσες.
Σημειώνεται ότι τα σωματεία που στηρίζουν τη δράση έπρεπε να είναι εντός ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως επίσης έπρεπε να πάρουν οι διοργανωτές τη σχετική έγκριση. Βεβαίως, όλα τα σωματεία είναι ευπρόσδεκτα να παίξουν, απλά στην αφίσα φαίνονται αυτά που είναι εντός ορίων Δήμου και ταυτόχρονα βοήθησαν υλικοτεχνικά ή με εθελοντές και υπηρεσίες.
- Θεσσαλονίκη: Σοκ για επιβάτες λεωφορείου – 29χρονος άρχισε να αυνανίζεται
- Νεκρός 20χρονος στο κέντρο της Αθήνας – Έπεσε στο κενό από ταράτσα ξενοδοχείου
- Χτύπησε τη σύζυγό του στο Πασχαλινό τραπέζι στο Βόλο – Μπροστά στα παιδιά τους
- Η «τελική προσφορά» του Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο