*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"
Νέα πιάτσα ταξί στα αριστερά του δρόμου απέκτησε ο οδός Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη όσοι διέρχονται από το σημείο και χρησιμοποιούν ταξί έχουν διαπιστώσει πως εδώ και λίγες μέρες η πιάτσα στην συμβολή των οδών Βασ. Όλγας με Ευζώνων έχει μετακομίσει νότια, στην αριστερή δηλαδή πλευρά του οδοστρώματος.
Όπως εξήγησε στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης «o Ερμής» κ. Κλήμης Λεοντιάδης: «Έχει ένα μήνα που μπήκαν πινακίδες και εδώ και 10 μέρες τέθηκε σε λειτουργία η αριστερή πιάτσα στην Όλγας με Ευζώνων. Στόχος είναι να φύγουν τα οχήματα από την λεωφορειογραμμή ώστε να κινούνται πιο γρήγορα τα λεωφορεία και να μην ενοχλούνται».
Στο ίδιο πλαίσιο έχει προηγηθεί ανάλογη πιάτσα στην συμβολή των οδών Βασ. Όλγας με Γραβιάς και Βασ. Όλγας με Παρασκευοπούλου. «Η επιβίβαση των επιβατών θα γίνεται από τα αριστερά και η αποβίβαση κανονικά στις εσοχές που υπάρχουν στα δεξιά», ανέφερε ο κ. Λεοντιάδης.
Σε ερώτησή μας αν υπάρχει πλάνο για να επεκταθούν οι αριστερές πιάτσες και σε άλλα σημεία, μάς είπε πως έχουν κάνει σχετικό αίτημα για την Τσιμισκή όμως «επειδή δεν έχει μεγάλο άνοιγμα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί».

Εν τω μεταξύ προχωρούν και οι πιάτσες στις στάσεις του μετρό με πιο πρόσφατη να είναι εκείνη στην πλατεία Βαρδαρίου που άρχισε να εξυπηρετεί επιβατικό κοινό.