Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η Αριστοτέλους γίνεται θερμοκήπιο για 2 μέρες - Διανομή χιλιάδων φυτών

Χιλιάδες φυτά θα διανεμηθούν στους επισκέπτες της

Θα γεμίσει μικρούς αγρότες η πλατεία Αριστοτέλους στην γιορτή των λαϊκών αγορών που θα πραγματοποιηθεί 29 και 30 Μαΐου. Χιλιάδες φυτά θα διανεμηθούν στους επισκέπτες της, οι οποίοι παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ένα σεμινάριο, ως προς το πως να τα φυτεύουν. Για το λόγο αυτό στις δύο ημέρες της γιορτής θα στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά ένα θερμοκήπιο.

Ειδικότερα στους μαθητές, αλλά και τους επισκέπτες θα γίνουν μαθήματα φυτέματος από ειδικούς που θα βρίσκονται στον χώρο. Παράλληλα θα τους γίνει μία ευρύτερη ενημέρωση αναφορικά με το πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχουν φυτά και λουλούδια. Στη συνέχεια η ίδιοι θα έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν στο θερμοκήπιο τα φυτά τους.

agrotes_1.jpg
agrotes_2.jpg

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε συνάντηση που έγινε μεταξύ του προέδρου  της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Θράκης Άγγελου Δερετζή, της αντιπεριφερειάρχη υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Μελίνας Δερμετζοπούλου, του γενικού διευθυντή αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Κωνσταντίνου Τερτιβανίδη, τον πρόεδρο του τμήματος γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θωμά Κωτσόπουλου, την διευθύντρια του τομέα αγροτικής οικονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώτα Σεργάκη και του Ιωάννη Μπάτση διευθυντή της εταιρίας Γεωθερμική που θα είναι αυτή που θα παραχωρήσει το θερμοκήπιο. Σημειώνεται πως τα φυτά είναι μία ευγενική χορηγία της εταιρίας Agris.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ