Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Πέταξαν» λεωφορείο στο Κορδελιό – Το διέλυσαν για ανταλλακτικά

Δυο συλλήψεις που ενέχονται σε περίπτωση περιβαλλοντικής ρύπανσης

Η επισταμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη δύο (2) ατόμων, που ενέχονται σε περίπτωση περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Πρόκειται για 47χρονο ημεδαπό και 48χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

2025-01-04_periballontiki_rypansi_2.jpg

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (03-01-2025), σε υπαίθρια έκταση στην περιοχή του Κορδελιού, κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι να προβαίνουν σε διάλυση ενός τουριστικού λεωφορείου, το οποίο δεν έφερε κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Στον ίδιο χώρο εντοπίσθηκαν δύο ακόμη τουριστικά λεωφορεία, στα οποία είχαν προβεί σε προγενέστερο χρόνο στην αποσυναρμολόγηση μηχανικών εξαρτημάτων και μεταλλικών μερών τους.

2025-01-04_periballontiki_rypansi_3.jpg

Οι ενέργειες αυτές των συλληφθέντων είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης τόσο του περιβάλλοντος, όσο και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς λάμβαναν χώρα σε υπαίθριο χώρο και χωρίς αδειοδότηση από την αρμόδια Αρχή.

2025-01-04_periballontiki_rypansi_1.jpg

 

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα και μαζί με τον συνεργό του θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξαφνικό «λουκέτο» στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη - Η αποκάλυψη του σχεδίου Τραμπ
Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το κλείσιμο τουλάχιστον 27 αμερικανικών αποστολών, ωστόσο το σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη
Ξαφνικό «λουκέτο» στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη - Η αποκάλυψη του σχεδίου Τραμπ