Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Άναμμα» Χριστουγέννων με 2 μεγάλα ονόματα – Πώς θα αλλάξουμε χρόνο

Η μεγάλη συναυλία για το άναμμα του εορταστικού διάκοσμου το Σάββατο, με παρουσιαστή τον Αρναούτογλου και το πάρτι στο Λευκό Πύργο την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Μια μαγευτική εορταστική ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους που στόχος είναι να προσελκύσει παράλληλα και επισκέπτες και να τονώσει την αγορά, δημιουργεί στην πόλη ο δήμος Θεσσαλονίκης αυτά τα Xριστούγεννα.

Το άναμμα του δέντρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει συναυλία με το Μιχάλη Χατζηγιάννη και τους Onirama και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του δήμου, την οποία θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Aρναούτογλου.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, ένα μεγάλο πάρτυ θα γίνει και την παραμονή της πρωτοχρονιάς, αυτή τη φορά στο Λευκό Πύργο.

Ειδικότερα, οι λεπτομέρειες του φετινού εορταστικού διάκοσμου έγιναν γνωστές στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο. Για δημιουργία μιας ονειρικής ατμόσφαιρας έκανε λόγο ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις θα συμπληρώνουν το σκηνικό και επιδίωξη είναι να τονωθεί παράλληλα το λιανεμπόριο και η αγορά αλλά και ο τουρισμός.

 Οι δράσεις που σχεδιάζει ο δήμος για τα Χριστούγεννα θα προωθηθούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης και τα Χριστούγεννα. «Η πόλη μας με την πλούσια ιστορία και την παράδοση προσφέρεται ιδανικά για την δημιουργία μιας μαγευτικής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας», όπως είπε ο δήμαρχος, αναφέροντας ότι η μεγάλη εκδήλωση του Σαββάτου θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τη δημοτική τηλεόραση, ενώ θα καλυφθούν επίσης και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις  περιφερειακά.,

Ο φετινός στολισμός

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού κ. Βασίλης Γάκης το μεγάλο δέντρο από τον Ταξιάρχη που έχει ήδη στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους και το οποίο θα ανάψει το Σάββατο, θα πλαισιώνεται και από άλλα μικρότερα δεντράκια αλλά και από  χριστουγεννιάτικες μεταλλικές κατασκευές ύψους περίπου 5,5 μέτρων όπως Άη βασίλης, αρκουδάκια, ξωντικά και λοιπά. Στην πλατεία Αριστοτέλους αναμένεται να τοποθετηθούν περίπου 7 με 8 τέτοιες εντυπωσιακές κατασκευές που θα αποτελέσουν σίγουρα σημεία για φωτογράφιση. Επίσης 40 φωτεινά αστέρια θα γεμίσουν τον άξονα της Αριστοτέλους, ενώ σε συνέχεια της πολιτικής για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πόλης του γλυκού, το πέταλο του άξονα της Αριστοτέλους που βρίσκεται το ύψος της Εγνατίας θα γεμίσει με φωτεινά γλειφιτζούρια και cupcakes. «Θα είναι πραγματικά ένας πολύ γλυκός τόπος», όπως είπε ο κ. Γάκης χαρακτηριστικά με τον δήμαρχο να συμπληρώνει ότι η γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης είναι ένα πολύ σημαντικό τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Γάκης συμπλήρωσε ότι αξιοποιείται ο εορταστικός διάκοσμος από προηγούμενα έτη και πρόκειται να στολιστούν και οι υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές θα γίνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις μετά το Σάββατο για το άναμμα των δέντρων που έχουν στηθεί εκεί. Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιφερειακά, θα ανακοινωθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου.

Φωτεινά τους έχουν φορέσει εξάλλου και η κεντρικές οδοί πόλης όπως Εγνατία και Τσιμισκή, η Λαμπράκη κ.ά. Εξάλλου, διαφορετικός αναμένεται να είναι ο στολισμός στην Αγίας Σοφίας, με τον χαρακτηριστικό, πλέον, μπλε ουρανό, ωστόσο, να παραμένει. «Προσθέτουμε κάποια νέα στοιχεία, τα οποία δίνουν μια άλλη αισθητική», όπως είπε ο κ. Γάκης.

Σημειώνεται ότι η φωταγώγηση του δέντρο και η συναυλία στις 30/11 είναι χορηγία της εταιρίας "'Ακτωρ", η οποία κατασκευάζει το μετρό, όπως είπε ο δήμαρχος.

Δείτε το σποτ του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη γιορτή που θα στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους:

Μεγάλο πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Με ένα μεγάλο εορταστικό πάρτυ, στο τοπόσημο της πόλης, στον Λευκό Πύργο πρόκειται να υποδεχθεί το νέο έτος ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι ειδικός φωτισμός θα αναδεικνύει σε όλον τον κόσμο την μοναδικότητα του Λευκού Πύργου.

Το πάρτυ θα έχει djs και θα απευθύνεται στους νέους της Θεσσαλονίκης, που είναι «χρόνια το  αίτημά τους να δημιουργήσουμε μια τέτοια εορταστική ατμόσφαιρα», όπως είπε ο δήμαρχος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο φωτορεαλιστικά από τον διάκοσμο που θα στηθεί στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους τις επόμενες ημέρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα για όλα ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη - Για να σηκώσει το Ευρωπαϊκό στο Παλατάκι
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε με 72 - 65 με τραγικό ποσοστό στα τρίποντα και θα παλέψει στον δεύτερο τελικό στο PAOK Sports Arena για να σηκώσει...
Όλα για όλα ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη - Για να σηκώσει το Ευρωπαϊκό στο Παλατάκι