Του Μιχαήλ Λιάπη
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη η πορεία διαμαρτυρία που πραγματοποιούν υγειονομικοί της πόλης εν όψει της ΔΕΘ.
Οι υγειονομικοί, συγκεντρώθηκαν από τις 08:30 στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, περίπου στις 09:15, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα έχει τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ. Σημειώνεται ότι περίπου στο ύψος του κτιρίου της. ΕΡΤ3 σημειώθηκε μικρή ένταση, καθώς οι υγειονομικοί ήθελαν να μεταβούν το Βελλίδειο και να αφήσουν πανό διαμαρτυρίας. Ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να περάσουν από εκεί. Εν τέλει, η πορεία τους συνεχίστηκε από την Κωνσταντίνου Καραμανλή προς την Εγνατία. Στο Σιντριβάνι αναμένεται να μαζευτούν και άλλοι υγειονομικοί από νοσοκομεία της πόλης και η πορεία θα συνεχιστεί προς το ΥΜΑΘ.
Λόγω της πορείας αλλά και των μέτρων για τη ΔΕΘ πολλοί δρόμοι του κέντρου είναι κλειστοί αυτή την ώρα και στους γύρω δρόμους υπάρχει πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία για τους οδηγούς.
Δείτε video και φωτογραφίες του TyposThes από την πορεία των υγειονομικών:









