Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανακυκλώνουμε μαγειρικά σκεύη και μαγειρεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

Η «1η Γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών» θα γίνει τη Δευτέρα από το Δήμο Θεσσαλονίκης

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Έχετε παλιές κατσαρόλες φθαρμένες, ταψιά που δεν τα χρησιμοποιείτε και κουτάλες που δεν σας βολεύουν πλέον; Ήρθε η ευκαιρία να τα ανακυκλώσετε.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού ετοιμάζουν για αύριο μια πράσινη γιορτή που θα ανανεώσει την κουζίνα μας και παράλληλα θα κάνει καλό στο περιβάλλον.

Είναι η «1η Γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας βιώσιμης γαστρονομίας, την 1η Ιουλίου στο Δημαρχείο, από τις 9.00 έως τις 20.30.

«Η Θεσσαλονίκη ανήκει στις 80 πόλεις Γαστρονομικούς Προορισμούς της UNESCO. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την φημισμένη γαστρονομία, αλλά και με την οικολογική προσέγγιση της γαστρονομίας, την σωστή διαχείριση των πρώτων υλών που παίρνουμε από τη φύση για την κουζίνα μας είτε αυτά είναι λαχανικά, κρέας κλπ ή μέταλλα για να τα μεταμορφώσουμε σε οικιακά σκεύη πχ τηγάνια, κατσαρόλες, κουτάλες, τάπερ. Με το πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών κάνουμε έκκληση στους δημότες να φέρουν σκεύη κεραμικά, γυάλινα, πλαστικά που έχουν στην κουζίνα τους και τα οποία δεν τα χρησιμοποιούν και δεν τους χρειάζονται, στοιβάζοντας τα στα ντουλάπια τους, και ως αντίδωρο θα τους δίνουμε ένα αρωματικό φυτό πχ δυόσμο, θυμάρι κλπ. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν στην δημιουργία της βιώσιμης πόλης που ονειρευόμαστε.

Αυτό θα γίνεται καθόλη την διάρκεια της μέρας. Όλα τα αντικείμενα θα τοποθετηθούν πάνω σε ένα μεγάλο πράσινο G (το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ένταξη του στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της Unesco) και στη συνέχεια θα τα παραλάβει η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Ανάπτυξης Συστημάτων Κυκλικής Οικονομίας για ανακύκλωση.

Παράλληλα σε συνεργασία με τα Δημόσια ΙΕΚ Θέρμης θα βρίσκονται στο χώρο σεφ και θα μας παρουσιάσουν πώς μπορούμε να μην πετάμε υλικά στην κουζίνα μας πχ τρόφιμα που θεωρούσαμε άχρηστα κι όμως εν τέλει δεν είναι», ανέφερε στο "ΤyposThes» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας κ. Βασίλης Γάκης.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι εκδηλώσεις ανάλογης στόχευσης θα γίνουν και στο μέλλον.

3kf1.jpg

*Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco, του οποίου μέλος είναι ο Δήμος.

Γίνεται με την υποστήριξη του ΦοΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις φλόγες ΙΧ στο λιμάνι Καβάλας – Ήταν στην ουρά για να μπει σε καράβι (ΦΩΤΟ)
Αμέσως οι Λιμενικοί υπάλληλοι απομάκρυναν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ενώ με πυροσβεστήρες κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά
Στις φλόγες ΙΧ στο λιμάνι Καβάλας – Ήταν στην ουρά για να μπει σε καράβι (ΦΩΤΟ)