Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η επιχείρηση που διεξάγει από το πρωί η αστυνομία της Θεσσαλονίκης για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo» στο κέντρο της πόλης.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8 προσαγωγές, από τις οποίες οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι οκτώ προσαχθέντες βρίσκονταν εντός του κτιρίου ή στον περιβάλλοντα χώρο αυτού.
Δείτε φωτογραφίες του TyposThes από το σημείο:




Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη ήταν σε κτίριο επί της οδού Σιατίστης (με Φιλίππου) που ανήκει στο δήμο Θέρμης. Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη τα τελευταία 7 χρόνια, όταν κατελήφθη από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου (ήταν γνωστή ως κατάληψη «Mundo Nuevo»). Η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται παρουσία δικαστικού λειτουργού.