Της Λεμονιάς Βασβάνη
Να λύσει τα προβλήματα της Καλαμαριάς στοχεύει η Δημοτική Παράταξη «Πρωτοπόρα Δυναμική Καλαμαριά» με επικεφαλής τον δικηγόρο Χρήστο Βάρδα. Ο ίδιος που είναι από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ήταν στο παρελθόν γραμματέας της ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης, θα διεκδικήσει την δημαρχία του δήμου Καλαμαριάς στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2023.
Όπως ανέφερε ο ίδιος το μεσημέρι της Πέμπτης σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης με αφορμή την παρουσίαση του Κανονισμού Λειτουργίας των φίλων της Παράταξης απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες «που επιθυμούν την αλλαγή στην διοίκηση του δήμου».
Η παράταξη όπως είπε, «έχει δημοκρατικά χαρακτηριστικά και συλλογικότητα στην λήψη αποφάσεων».
Ήδη 101 άτομα υπογράφουν την ιδεολογική διακήρυξη, ενώ ομάδες εργασίας καταγράφουν τα προβλήματα του δήμου.
Ο κ. Βάρδας ερωτηθείς για την τωρινή κατάσταση στην Καλαμαριά είπε πως «η παρούσα διοίκηση απλά διαχειρίζεται τα προβλήματα» και ότι «μεγάλα θέματα είναι σε εκκρεμότητα, με την καθημερινότητα να είναι πολλές φορές δυσβάσταχτη και δρόμους να είναι αποκλεισμένοι επί μήνες».
Για το ενδεχόμενο διάσπασης δυνάμεων από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ με δεδομένο πως και ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης έχει δηλώσει «παρών», ο κ. Βάρδας είπε πως η δική του παράταξη «είναι αυτοδιοικητική» και ότι «ο καθένας κάνει τις επιλογές του».
Πρόσθεσε δε πως είναι νωρίς για να γίνουν συνομιλίες με το κόμμα με δεδομένη μάλιστα και την πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία του αλλά και με το ότι θα υπάρχουν και εθνικές εκλογές.
Κληθείς να σχολιάσει τον νέο εκλογικό νόμο τόνισε πως «είναι δημαρχοκεντρικός δίνοντας την πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου που θα εκλεγεί» και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στους ενεργούς πολίτες της Καλαμαριάς να στηρίξουν την «Πρωτοπόρα Δυναμκή Καλαμαριά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
Στα ύψη ξανά ο πληθωρισμός – Στο 7,2% το Φεβρουάριο
Ξαφνικά χιόνια μετά από… λιακάδα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ + VIDEO)
Κορωνοϊός: Αύξηση 24% στο ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης