Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό για 6η ημέρα «ξυπνάει» η πόλη – Πότε αναμένεται λύση

Σε ισχύ διακοπές νερού σε περιοχές στη Θεσσαλονίκη

Το μαρτύριο με το νερό στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε και χθες Σάββατο, ενώ χωρίς νερό θα «ξυπνήσουν» περιοχές της πόλης και σήμερα Κυριακή (1/4). Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει οριστική λύση στο ζήτημα και πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η ΕΥΑΘ σε ενημέρωση που εξέδωσε το απόγευμα Σαββάτου (στις 19.30): «Ξεκίνησε πριν από λίγο η τροφοδοσία του δικτύου της Θεσσαλονίκης με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης. Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα».

Σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση η οριστική λύση αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται επιπλέον πως σε ισχύ βρίσκονται οι διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ώστε να διευκολυνθούν άλλες που βρέθηκαν χωρίς νερό για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιο αναλυτικά, από τις 5 μ.μ. χθες Σάββατο και για ένα διεκόπη η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο - Γαλήνη - Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό.

Από αυτήν τη διαχείριση η ΕΥΑΘ υποστηρίζει πως εξασφάλισαν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του Άη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά.

Κρεστενίτης: Η διαρροή έγινε την Τρίτη

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, έδωσε τη δική του απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Καλαφάτης, στην οποία και εξέθετε πληροφορίες πως ο αγωγός παρουσίαζε διαρροές εδώ και τρεις μήνες, στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και πως έσπασε από κακή χρήση μηχανήματος εκσκαφής, που χρησιμοποιήθηκε από τα συνεργεία για την αποκατάσταση της αρχικής βλάβης, με αποτέλεσμα να μεγεθυνθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Κρεστενίτης απάντησε τα εξής: «Από τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου και που μου παρουσίασε η τεχνική υπηρεσία φαίνεται ότι η διαρροή διαπιστώθηκε και είναι καταγεγραμμένη την Τρίτη το πρωί επομένως δεν υπήρχε διαρροή στη θέση εκείνη τέτοια που να αιτιολογούσε την παρέμβαση από την υπηρεσία νωρίτερα από την Τρίτη.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν υπήρξε λάθος χειρισμός «και αυτό είναι εύκολο να αποδειχθεί αν κάποιος τεχνικός κοιτάξει το θραυσμένο κομμάτι του αγωγού για να καταλάβει ότι αυτό δεν έγινε από κακό χειρισμό π.χ. εκσκαφικού μηχανήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμφανίστηκε ο άνδρας που έδωσε την κροτίδα στον Μουγκοπέτρο - «Δεν ήξερα τι είναι»
Ο φίλος του μουσικού παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία- «Νόμιζαν και οι δύο ότι είναι πυρσός που κάνει λάμψη» είπε ο δικηγόρος του
Εμφανίστηκε ο άνδρας που έδωσε την κροτίδα στον Μουγκοπέτρο - «Δεν ήξερα τι είναι»
«Το σύμβολο που αντιπροσωπεύει ο Νίκος Μπελογιάννης, παραμένει φως που δε σβήνει»
Ο ηθοποιός Σταύρος Μόσχης μίλησε στο «ΤyposThes» για την παράσταση «Εντολή» που έρχεται στο Metropolitan The Urban Theater
«Το σύμβολο που αντιπροσωπεύει ο Νίκος Μπελογιάννης, παραμένει φως που δε σβήνει»