Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλαφάτης σε Μπουτάρη – Μη θίγεις τους Θεσσαλονίκεις για τα Σκόπια

Έκανε λόγο για γκάφες του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Για «γκάφες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης» όταν ασχολείται με ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά την τοποθέτησή του στην αποψινή (Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει κινητικότητα σε εθνικά ζητήματα πέφτοντας σε γκάφες απίστευτου διαμετρήματος. Ο ίδιος ομολόγησε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι ήθελε να συζητήσει ελάσσονος σημασίας θέμα και κάλεσε λάθος υπουργό. Αντί του κ. Κουίκ, που ασχολείται με τους απόδημους, κάλεσε τον κ. Αμανατίδη. Για να συζητήσει, μάλιστα θέμα που δεν είχε, καν, σχέση με την αρμοδιότητα του δήμου»!

Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, συνέχισε: «Τελικά, μας εμπαίζετε! Έχετε πει ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική, όμως σε εθνικό θέμα που είναι σε εξέλιξη πετάτε ονόματα στο τραπέζι, χωρίς καμία εξουσιοδότηση. Να καταλάβετε, επιτέλους, ότι είστε Δήμαρχος. Οποιαδήποτε δράση σας θα πρέπει να αντλείται από την εξουσιοδότηση από αυτό το σώμα –το Δημοτικό Συμβούλιο. Αλήθεια, ποιος σας έδωσε αυτήν την εξουσιοδότηση»;

Και κατέληξε με μία έκκληση προς τον Δήμαρχο: «Επιδεικνύετε κινητικότητα χωρίς να γνωρίζετε γεγονότα, χωρίς να διαθέτετε γνώσεις, χωρίς να έχετε πληροφόρηση, ούτε τις ικανότητες. Είστε ακατάλληλος γι αυτό. Δεν έχετε ούτε την εξουσιοδότηση, ούτε τη δυνατότητα να το κάνετε. Σας καλώ, σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, να φερθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θίγεται ο κάτοικος της Θεσσαλονίκης, ούτε να πληγώνονται οι εχέφρονες Έλληνες. Μην ασχολείστε με ζητήματα στα οποία δεν έχετε ούτε την εξουσιοδότηση, ούτε τις ικανότητες»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ