Αφορμή για τις συγκεντρώσεις είναι η παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για την Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας και την αναγόρευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αλλά και ο υποβιβασμός της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή. Αναλυτικά:
Στις 18:30 στην πλατεία του Λευκού Πύργου, συλλογικότητες και κινήματα της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο κάλεσμα των φοιτητικών παρατάξεων και άλλων πολιτικών και κινηματικών φορέων στο Λ. Πύργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγόρευση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
Νωρίτερα, στις 17:30 έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους, με πρωτοβουλία του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας Νομικής Σχολής.
Στις 18:30, φίλοι του Ηρακλή διοργανώνουν συγκέντρωση στο Κατσάνειο αλλά και μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό της ομάδα τους, πριν από λίγες ημέρες.