Και πάλι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο κέντρο της κόντρας Τσίπρα με Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον Εύοσμο σχολίασε τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ.
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «Στη ΝΔ τα βλέπουν όλα ψεύτικα, όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινο τα κέντρα Υγείας». Προφανώς η αναφορά του Τσίπρα προκάλεσε χειροκροτήματα από τους παραβρισκόμενους.
Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε «πέτσινη είναι η κοινωνική τους ευαισθησία».
Να μείνουν εδώ οι νέοι επιστήμονες
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη «διαρροή» νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, λέγοντας ότι «δίνουμε μάχη για να σταματήσει» και απευθυνόμενος προς τους νέους γιατρούς, είπε: Θέλω με την ευκαιρία να απευθυνθώ στους γιατρούς που τελειώνουν και παίρνουν τώρα την ειδικότητά τους να εμπιστευτούν αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση της υγείας και να μείνουν εδώ.
Είναι δύσκολες οι συνθήκες, άφησαν τη χώρα με τα ταμεία άδεια, σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση, οι προηγούμενοι. Εμείς πήραμε τους προϋπολογισμούς και τα καταφέραμε να αυξήσουμε τις δαπάνες στην υγεία τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Δεν λέει κανείς ότι είμαστε στον παράδεισο, επισήμανε, αλλά δώσαμε μάχη απέναντι σε κατεστημένα και τα καταφέραμε και θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά κυρίως τους γιατρούς τους νοσηλευτές τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δίνουν σκληρή μάχη» υπογράμμισε.
Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, δυο χρόνια δίνουμε μια δύσκολη μάχη με το παλιό σύστημα και μέσα, αλλά και έξω, μας έχουν βάλει τη σκανδάλη στον κρόταφο. Έχω όμως την πεποίθηση ότι τούτες τις μέρες περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο, γνωρίζουμε τις μεγάλες θυσίες, αλλά, μετά από 7 χρόνια, ο καθένας από εμάς μπορεί να δει που οδηγεί αυτός ο δύσβατος δρόμος, υπάρχει ορίζοντας υπάρχει προοπτική. Ας συνεχίσουν έτσι τα ΜΜΕ, όραμά μας πρώτο μέλημα η στήριξη του κοινωνικού κράτους που λεηλάτησαν τα χρόνια της ανάπτυξης και αποτελείωσαν τα χρόνια της κρίσης, θα τα καταφέρουμε».