Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ “Καρυπίδης” με αφορμή την εκδίκαση ποινικής υπόθεσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης “είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση της παρακολούθησης των εργαζομένων που αποκαλύφθηκε στις 26/2/2012, όταν άτομα κατέγραφαν με κάμερα έξω από το ΕΚΘ τους εργαζομένους που θα συμμετείχαν εκείνη τη μέρα στη συνέλευση του σωματείου.
Υπενθυμίζεται ότι συνδικαλιστές του σωματείου τους αποκάλυψαν, κάλεσαν την αστυνομία η οποία τους συνέλαβε και υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος τους. Μήνυση είχε υποβληθεί και σε βάρος της τότε εργοδοσίας, ως ηθικού αυτουργού της επιχείρησης. Οι τότε συλληφθέντες δικάζονται για παραβίαση χρήσης προσωπικών δεδομένων και η εργοδοσία για ηθική αυτουργία.
Την ίδια ώρα, πρώην εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια με αφορμή τη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων.