Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Didier Eribon έρχεται στη Θεσσαλονίκη - Από πότε η διάθεση δελτίων εισόδου

Στον κύκλο παρουσιάσεων «Συγγραφείς του Κόσμου»

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025 και ώρα 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ-Μ2) τον Γάλλο συγγραφέα, κοινωνιολόγο και φιλόσοφο Didier Eribon, στο πλαίσιο του κύκλου παρουσιάσεων «Συγγραφείς του Κόσμου».

Με αφορμή τη κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου «Η ζωή, τα γηρατειά και ο θάνατος μια γυναίκας του λαού», ο Eribon, ένας απο τους κορυφαίους διανοούμενους της εποχής μας, θα συζητήσει με τον Άρη Στυλιανό και τον Θοδωρή Χονδρόγιαννο για το σύνολο της δουλειάς του και τα βιώματα του που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης των έργων του. Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί και γύρω από κοινωνικά θέματα που τον απασχολούν και έχουν, επίσης, αποτελέσει αντικείμενο της συγγραφικής του μελέτης όπως οι ταξικότητες, η λαϊκότητα, το γήρας, η μισαλλοδοξία, η βία, οι διακρίσεις αλλά και ο έρωτας.

eribon_didier_26.04.24.jpg

Ο Didier Eribon γεννήθηκε στη Ρενς το 1953 και σπούδασε φιλοσοφία στο Παρίσι. Δίδαξε επί χρόνια κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία, ενώ εργάστηκε και ως δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίων. Ασχολείται με θέματα σεξουαλικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού και το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο   Brudner του Γειλ. Ταυτόχρονα, συνδέθηκε φιλικά με τον Μισέλ Φουκώ και τον Πιερ Μπουρντιέ, με τον οποίο ανέπτυξε επιπλέον στενή συνεργασία.

Το πρώτο του βιβλίο ήταν η βιογραφία του Μισέλ Φουκώ (1989), που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, ενώ άλλα σημαντικά έργα του είναι τα:  Réflexions sur la question gay (1999), Une morale du minoritaire (2001), Échapper à la psychanalyse (2005), La société comme verdict (2013), The Life, Old Age, and Death of a Working-Class Woman (2025).

Didier Eribon Συγγραφέας

Άρης Στυλιανού Καθηγητής ΑΠΘ

Θοδωρής Χονδρόγιαννος Δημοσιογράφος

Θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική.

Είσοδος Δωρεάν με δελτία εισόδου. Διαθέσιμα από Παρασκευή 25.4.2025 στις 10πμ.

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ οι ιδιοκτήτες mini bus - Για τον χρόνο των προκρατήσεων
Δεκτή η αίτηση επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο – Ακυρώνεται απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών
Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ οι ιδιοκτήτες mini bus - Για τον χρόνο των προκρατήσεων
Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 280 μετασεισμοί – Στα 5,9 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος
Αρκετοί κάτοικοι, κυρίως στα δυτικά προάστια επέλεξαν να περάσουν τη νύχτα σε σκηνές και αυτοκίνητα σε ανοικτούς χώρους και πάρκα
Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 280 μετασεισμοί – Στα 5,9 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος