Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάπας Φραγκίσκος: Ανοικτή όλη την νύχτα έμεινε η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (VIDEO)

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν στο Βατικανό για το προσκύνημα στο σκήνωμά του – Περίμεναν υπομονετικά, παρά την υγρασία και το κρύο

Συνεχώς ανοικτή όλη την νύχτα παρέμεινε η Βασιλική του Αγίου Πέτρου για το προσκύνημα των πιστών στο σκήνωμα του πάπα Φραγκίσκου. Δεδομένης της μεγάλης προσέλευσης πιστών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Βατικανό αποφάσισε να μείνουν ανοικτές, κατά την διάρκεια της νύχτας, οι πύλες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Χιλιάδες πιστοί περίμεναν υπομονετικά, παρά την υγρασία και την πτώση της θερμοκρασίας των νυχτερινών ωρών, για να μπορέσουν να προσκυνήσουν το σκήνωμα του εκλιπόντα ποντίφικα. Χιλιάδες άνθρωποι- κληρικοί, καλόγριες, Ιταλοί και ξένοι πιστοί, οικογένειες με μικρά παιδιά- είναι ακόμη στην ουρά. Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ στις 7.

Σε ό, τι αφορά την παρουσία των επισήμων στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο το πρωί, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπηθεί, τελικά, από την υπουργό πολιτισμού, Όλγα Λιουμπίμοβα.

Ολοκληρώνεται, τις ώρες αυτές, η διάταξη των θέσεων που θα λάβουν οι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες, στον εξωτερικό χώρο του Αγίου Πέτρου, κατά την νεκρώσιμη ακολουθία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες -τονίζει ο Τύπος- ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να καθίσει σε σημείο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την θέση που θα δοθεί στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δείτε live εικόνα από το Βατικανό:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ οι ιδιοκτήτες mini bus - Για τον χρόνο των προκρατήσεων
Δεκτή η αίτηση επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο – Ακυρώνεται απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών
Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ οι ιδιοκτήτες mini bus - Για τον χρόνο των προκρατήσεων
Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 280 μετασεισμοί – Στα 5,9 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος
Αρκετοί κάτοικοι, κυρίως στα δυτικά προάστια επέλεξαν να περάσουν τη νύχτα σε σκηνές και αυτοκίνητα σε ανοικτούς χώρους και πάρκα
Κωνσταντινούπολη: Πάνω από 280 μετασεισμοί – Στα 5,9 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος