Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Συναυλία στη Ροτόντα με ελεύθερη είσοδο θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στις 20.00 με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το αριστούργημα του Βιβάλντι ‘Οι Τέσσερις Εποχές’, καθώς και γνωστές άριες από όπερες του ‘Κόκκινου παπά’, όπως 'Agrippo', 'Orlando Furioso', 'L' Olimpiade' κ.α., τις οποίες θα ερμηνεύσει ο κόντρα τενόρος Νικόλας Σπανός, που διαπρέπει στο εξωτερικό. Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις που έχουν δοθεί κατά σειρά προτεραιότητας.

 

-Volume Sessions στην EΡT3 με ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, FOLK N ROLL, CAJA SECRETA, GRIKANTA στο Principal Club Theater - νέος χώρος 26ης Οκτωβρίου 15. Έναρξη 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

 

-Μια βραδιά με θύμησες και μουσικές... για τον Νικόλα. Απόψε στις 9μμ, στο πάρκο του Νίκου Παπάζογλου  (πρώην πάρκο Αγίου Θεράποντα) στην Κάτω Τούμπα σε μια μουσική εκδήλωση από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας. «Συναντιόμαστε, μιλάμε και τραγουδάμε για τον Νίκο της καρδιάς και της γειτονιάς μας. Δυο βήματα από το στούντιο Αγροτικόν που γράφτηκαν μερικές από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής μουσικής, σε μια γειτονιά όπου ζωντανή είναι ακόμα η παρουσία του Νίκου Παπάζογλου,

η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας διοργανώνει μουσική βραδιά τιμώντας τη μνήμη και την προσφορά του μεγάλου τραγουδοποιού, του αγαπημένου καλλιτέχνη και φίλου.», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

-Μία εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ με θέμα τη γαστρονομία στη λογοτεχνία θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου ώρα 19.00 στην έδρα του τμήματος (Εγνατίας 46). Τίτλος της; BookEat now!

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Με αφορμή το τέλος της φετινής αναγνωστικής χρονιάς και τη συμπλήρωση έξι ετών από την δημιουργία της Λέσχης μας, σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά σε μία εκδήλωση που αποδεικνύει ότι η λογοτεχνία μπορεί και να περνά από… το στομάχι.

 

-Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνει στις 9 και 10 Ιουνίου διημερίδα με θέμα: «Ενιαίος Χώρος Εκπαίδευσης και Έρευνας και Παραγωγική Ανασυγκρότηση». Σήμερα 17.00- 21.00.

36ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Στο πλαίσιο του ΚΖ΄ Πνευματικού Μαΐου "η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένος στα "100 χρόνια, 1917-2017 Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης", το Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 18 Ιουνίου στην παραλία του Λευκού Πύργου -Βασιλικό Θέατρο-άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου-στάση Στρατηγείου και είναι αφιερωμένο στο "Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του".Συμμετέχουν στα 100 εκθετήρια 180 εκδοτικοί οίκοι της χώρας και παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Λειτουργεί: Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:30 με 23:00, Σάββατο: 18:30 με 23:00, Κυριακή: 10:30 με 13:30 και 18:30 με 23:00.

 

- Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης  διοργανώνει εκδήλωση με  θέμα: «Οι νέες προκλήσεις για την ΕΕ. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να διαμορφώσουμε μαζί την Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Ανάπτυξης;»,  με αφορμή τα  60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης ην Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις  8.30 μ.μ., στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου, στην εξέδρα εκδηλώσεων στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. 

Η  εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες  και συζήτηση με το κοινό.

Ομιλητές:

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β΄ Θεσσαλονίκης

Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής

Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής

Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής  του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα

Άρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε  Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.  

Εικαστικά

-Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» την Πέμπτη, 8 Ιουνίου στις 20:00 στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος».  Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου. Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουνίου - 13 Σεπτεμβρίου 2017.

-Ο εικαστικός χώρος ρώ (Ρωμανού 5, Λευκός Πύργος) μας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Ταξιδεύοντας». Συμμετέχουν: Μυρτώ Αναγνωστοπούλου( ζωγραφική), Σοφία Απτόσογλου (ζωγραφική), Ελένη Γιαννιώτη (ζωγραφική και κατασκευές), Μάιρα Δάπη (κόσμημα), Άννα Δήμου (αξεσουάρ με δέρμα), Χριστίνα Ζαταγιά (κόσμημα), Γιώργος Νάστας (ζωγραφική), Γιάννης Τριγώνης (ξύλινα αξεσουάρ), Μαρίνα Ψημένου (χάρτινα καράβια καπάνιgraphix δημιουργίες). Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2017.

-Στη γκαλερί Λόλας Νικολάου (Τσιμισκή 52 Τηλέφωνο: 2310240416) φιλοξενείται η έκθεση "Character-istics" των Κωστή Δαμουλάκη - Σταμάτη Λάσκου.  Μπορείτε να τη δείτε: Τρίτη: 12:00 με 20:00, Τετάρτη: 12:00 με 15:00, Πέμπτη: 12:00 με 20:00, Παρασκευή: 12:00 με 20:00, Σάββατο: 12:00 με 15:00.

-Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) φιλοξενείται η έκθεση στη μνήμη του εικαστικού Γιάννη Βαλαβανίδη (1939-2017) που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Προσχέδια εξωφύλλων, μακέτες, γραφιστικές και εικονογραφικές εργασίες παρουσιάζονται μαζί με έργα ζωγραφικής, ως διαφορετικές εκδοχές εικαστικής έκφρασης του ίδιου καλλιτέχνη. Την έκθεση επιμελήθηκαν η Μάρθα-Έλλη Χριστοφόγλου και η Πέγκυ Κουνενάκη. Διάρκεια έκθεσης 11/5 - 30/6 2017.  Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-18:00, Κυριακή 11:00-15:00.

-Η έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια» φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108). Διάρκεια έκθεσης έως τις 2 Ιουλίου 2017.

Ταυτόχρονα, στην έκθεση θα παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «Το τελευταίο βλέμμα», σε σενάριο-σκηνοθεσία του Νίκου Πανουτσόπουλου, αφιερωμένο στη δουλειά του Αβραάμ Παυλίδη, το οποίο προβλήθηκε στη σειρά της ΕΡΤ «Οπτική γωνία».

Η έκθεση συνοδεύεται από ομότιτλο κατάλογο, με κείμενο του Ηρακλή Παπαϊωάννου.Διάρκεια έως 2 Ιουλίου 2017.

Ωράριο λειτουργίας Από Τρίτη έως και Κυριακή: 10.00-18.00. Δευτέρα: κλειστά. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ