Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.
Καλή διασκέδαση!
Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
-Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Έλληνας Τούρκος» του Χρίστου Χριστοδούλου θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ» (Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα) την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 7:00 μ.μ.. Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Χρίστος Ζαφείρης, ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας, και ο Χρίστος Χριστοδούλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
-"Εικόνες της παιδικής ηλικίας στη μεγάλη οθόνη" είναι ο τίτλος του βιβλίου του Δημήτρη Γουλή. Περισσότερα θα πει ο ίδιος στην βιβλιοπαρουσίαση που θα γίνει στις 19:00, στο Μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι. Το βιβλίο αυτό είναι καρπός μιας εξ απαλών ονύχων αγάπης για τον κινηματογράφο αλλά και προϊόν μιας πολύχρονης ενασχόλησης με την γλώσσα του, τις τεχνικές του και την εφαρμογή τους στην εκπαίδευση. Ο Δημήτρης Γουλής είναι διδάκτωρ επιστημών αγωγής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής στο 67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
-Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Τομέας Πολιτισμού πραγματοποιούν στις 19.00 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο», εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια με ομιλητή το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και με τη συμμετοχή του τμήματος παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελατοχωριτών «Η Σκουτέρνα».
Εικαστικά
-«Pain & Hope» είναι ο τίτλος της Έκθεση Έργων Τέχνης Καλλιτεχνών Προσφυγικών Δομών που θα εγκαινιαστεί στις 20:30 στον πολυχώρο WE (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη)και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Είσοδος Ελεύθερη. Διοργανώνεται από τους Γιατρούς του Κόσμου με την βοήθεια της Οργάνωσης Solidarity Now.
-Κοστούμια από το πλούσιο βεστιάριό του παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 10 Aπριλίου στις βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Καρόλου Ντηλ 33).
Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης με τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» που πραγματοποίησε το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ το περασμένο φθινόπωρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου. Επιπλέον, αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης έκθεσης κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο που πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους, που από φέτος αποκτά και διεθνή χαρακτήρα. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια και των τριών εκθέσεων υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.
Στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ, οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά κοστούμια των Σ. Βασιλείου, Α. Βέττα, Δ. Ζαρίφη, Ρ. Γεωργιάδου, Γ. Ζιάκα, Γ. Μαυροϊδή, Α. Ντούτση, Φ. Πατρικαλάκη, Ι. Παπαντωνίου, Γ. Πάτσα, Ν. Σαχίνη, Β. Φωτόπουλου αλλά και ζωγραφικές μακέτες των Ν. Εγγονόπουλου, Λ. Ζαΐμη και Δ. Φωτόπουλου (αντίγραφα) οργανωμένα σε τρεις ενότητες: Αρχαίο Δράμα, Σαίξπηρ και Μολιέρος.
-Συνεχίζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2)η έκθεση «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου» (έως 30/4/2017).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Χειμερινό ωράριο λειτουργίας (ΜΒΠ και Λευκός Πύργος): 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2017 Κάθε μέρα 9.00 - 16.00.
-Εικοσιτέσσερα έργα σε χαρτί, σε ένα «Άλλο αλφάβητο» θα παρουσιάσει στο φουαγιέ του κτηρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ο Σάμης Ταμπώχ από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Απρίλη 2017.