Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φάμελλος: Πλήγμα για το κράτος δικαίου η σύλληψη Ιμάμογλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την αλληλεγγύη του «στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και τους συνεργάτες του»

Ως πλήγμα για το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες χαρακτήρισε τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.

«Η σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και δεκάδων συνεργατών του, αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα για το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να απαιτήσουν από την Τουρκία να σεβαστεί στο ακέραιο τα ανθρώπινα δικαιώματα των συλληφθέντων και να μην επιτρέψουν στον Τούρκο πρόεδρο να οδηγεί τη δημοκρατία στο απόσπασμα προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση».

Τέλος, ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την αλληλεγγύη του «στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και τους συνεργάτες του, στον αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), όπου ο 53χρονος Ε. Ιμάμογλου αναμένεται να επιλεγεί ως υποψήφιος πρόεδρός του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση εκεχειρίας»
«Σε ορισμένα μέρη δεν εγκαταλείπει μεμονωμένες προσπάθειες να προωθηθεί και να επιφέρει απώλειες στην Ουκρανία» ανέφερε
Ζελένσκι: «Η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση εκεχειρίας»