Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Βροχή» από μολότοφ μετά την Ανάσταση: Το ιδιαίτερο «έθιμο» στο Νέο Κόσμο (VIDEO)

Τηρήθηκε και φέτος το «έθιμο» στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου

Φωτιά πήρε χθες - κυριολεκτικά - ο Νέος Κόσμος μετά το Χριστός Ανέστη στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στον Νέο Κόσμο.

Το συγκεκριμένο «έθιμο» έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τους πιο νέους κατοίκους του Νέου Κόσμου και έχει διχάσει λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Στην οδό Λαγουμιτζή, μολότοφ, κροτίδες και βεγγαλικά κάνουν τη νύχτα να μοιάζει μέρα, ένα «έθιμο» το οποίο έχει καθιερωθεί από το 2011. 

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν φωτιές να καίνε στην οδό Λαγουμιτζή, ενώ πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στο σημείο για να δει από κοντά αλλά και να καταγράψει το θέαμα. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομία αλλά και πυροσβεστική. 

Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι το «έθιμο» θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πιστών αλλά και διερχόμενων πολιτών, ωστόσο τηρήθηκε και φέτος κανονικά. 

neos_kosmos2.jpg
neos_kosmos3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ