Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την άνοδο της Στάθμης των Θαλασσών μίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτήν την απειλή».
Στην ομιλία που έδωσε στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ για την άνοδο της Στάθμης των Θαλασσών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:
«Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί τις παράκτιες οικονομίες και κοινωνίες. Tο 37% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε ακτίνα 100 χλμ. από τις ακτές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτήν την απειλή. Για παράδειγμα, ας αναλογιστούμε ότι η ακτή είναι εκεί όπου το ήμισυ, επαναλαμβάνω το ήμισυ του παγκόσμιου τουρισμού λαμβάνει χώρα».
«Πολλά κράτη θα δουν τη δική τους έκταση να πλημμυρίζει, ενώ οι ζωές των ανθρώπων θα τίθενται σε κίνδυνο. Η εγκατάλειψη συγκεκριμένων περιοχών θα γίνει αναπόφευκτη και αν αναλάβουμε δράση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.