Στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών στην Εύβοια στάθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας στις σημερινές του δηλώσεις.
Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε «ακατόρθωτο» αυτό που έκαναν οι πυροσβέστες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, τονίζοντας ότι έγιναν συγκλονιστικές προσπάθειες από όλους.
«Οι δυνάμεις μας, οι εναέριες και οι επίγειες, έκαναν συγκλονιστικές προσπάθειες. Οι επίγειες ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί δεν υπήρχε μέτωπο. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω, όπως επίσης και για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις που σήμερα πάλεψαν στην Αγία Μαρίνα και «μάζεψαν» την πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά. Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε μέσα σε κατοικημένες περιοχές», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.