Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οκτώ σχήματα στη β΄φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ

Να σταματήσουν άμεσα κάθε ενέργεια για την πώληση των ΟΛΘ και ΟΛΠ, καλεί το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, με αφορμή την ανακοίνωση για τα επενδυτικά σχήματα που πέρασαν στη β΄φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε..

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει ότι “κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, παραγνωρίζοντας την καθολική αντίδραση του συνόλου των εργαζόμενων και των φορέων της Θεσσαλονίκης και περιφρονώντας προκλητικά και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και των βουλευτών όλων των κομμάτων, συνεχίζουν “πραξικοπηματικά” και ακάθεκτα την διαδικασία “ξεπουλήματος” του Λιμένα της Θεσσαλονίκης”.

Τονίζουν ακόμη ότι “η πολιτική της αποεπένδυσης και της απαξίωσης, που τόσα χρόνια ακολουθούν οι Κυβερνήσεις στα Λιμάνια, με τελευταίο παράδειγμα την αφαίρεση 34 εκ € από τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΛΘ, χρησιμοποιείται ως το μεγάλο επιχείρημα για το ξεπούλημά του”. Την ίδια μεθόδευση, όπως σημειώνουν, ακολουθούν ταυτόχρονα και για τον ΟΛΠ. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης χθες το μεσημέρι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Θ. ΑΕ, θα επιχειρούσαν να "καταθέσουν" διαζώσης τις θέσεις τους στον Εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ./ΟΛΘ ΑΕ, και να καταστήσουν σαφή τη θέση και τη στάση τους.

Σημειώνεται ότι προχθές το βράδυ, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, ενέκρινε τα οχτώ (8) επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ. Πρόκειται για τα ίδια οκτώ σχήματα που είχαν εκφράσει και αρχικό ενδιαφέρον και είναι τα εξής: APM Terminals, B.V., Deutsche Invest Equity Partners, GmbH, Duferco Particiption Holding, SA, International Container Terminal Services, Inc, Mitsui & Co., Ltd., P&O Steam Navigation Company (DP World), Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A. και Yilport Holding, Inc.

Επίσης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, εγκρίθηκαν τα αρχικά σχέδια της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών και Συμφωνίας Μετόχων και η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται στη Β' φάση, όπου οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για την ΟΛΘ ΑΕ και τους ειδικούς όρους του διαγωνισμού (data room).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ