Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί από τον e-ΕΦΚΑ η καταβολή αναδρομικών ποσών σε περίπου 23.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερες από μία κύριες συντάξεις.
Οι δικαιούχοι περιλαμβάνουν συνταξιούχους που λαμβάνουν:
– Συντάξεις γήρατος και θανάτου
– Δύο συντάξεις γήρατος
Μέσος όρος ποσού ανά δικαιούχο είναι τα 280,73 ευρώ και το μέγιστο ποσό υπολογίζεται σε 11.902 ευρώ
Η καταβολή αφορά συντάξεις που εκδόθηκαν πριν από την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016, ενώ οι αναδρομικές αυξήσεις υπολογίζονται βάσει των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης που εισήγαγε ο Νόμος 4670/2020, για ασφαλισμένους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.
Ποιες περιόδους αφορά η καταβολή
H καταβολή αφορά στην περίοδο αναδρομικών από Οκτώβριο 2019 ως Οκτώβριο 2023. Το συνολικό ποσό καταβολής ανέρχεται σε περίπου 6.500.000 ευρώ.
Μέσος όρος ποσού ανά δικαιούχο είναι τα 280,73 ευρώ και το μέγιστο ποσό υπολογίζεται σε 11.902 ευρώ.
Για 5.838 συνταξιούχους που έχουν αποβιώσει, τα ποσά θα αποδοθούν στους νόμιμους κληρονόμους τους, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Η καταβολή αυτή αντανακλά τη δέσμευση για δικαιοσύνη και οικονομική αποκατάσταση των συνταξιούχων που δικαιούνται αυξημένες αποδοχές, ενισχύοντας παράλληλα τη διαφάνεια και τη φερεγγυότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Το λογότυπο «μ» δεσπόζει στις στάσεις των τρένων - Δείτε εικόνες
- Αλλάζουν όλα για στρατιωτικές σχολές - Μισθός 600 ευρώ για τους σπουδαστές
- Θεσσαλονίκη: Eκδήλωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την έμφυλη βία (ΦΩΤΟ)
- Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση γονείς 3χρονης - «Δεν ξέρουμε από τι πέθανε» 2 χρόνια μετά