Μερικά μόλις βήματα μακριά από την πλατεία Αριστοτέλους, στο νούμερο 32 της οδού Ερμού, λειτουργεί εδώ και κάποιους μήνες το The Modernist, ένα luxury boutique ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1920.
Το The Modernist ήταν ένα από τα κτίρια που συμμετείχαν στο φετινό Open House Thessaloniki και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2018 και διαθέτει 40 πολυτελή δωμάτια διαφορετικών μεγεθών.

«Έχοντας καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έχοντας γυρίσει όλο τον κόσμο, θελήσαμε να αναπαράγουμε στον τόπο μας την εμπειρία που βιώσαμε στη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ ή το Λονδίνο. Μια εμπειρία που χαρακτηρίζεται από μια διαχρονική αίσθηση οικειότητας και ιδιωτικότητας ταυτόχρονα, επιτρέποντας την εύκολη προσαρμογή και διαμονή των καλεσμένων μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το κτίριο στην οδό Ερμού, ψηλό και παραδοσιακό, αποτελούσε την ιδανική επιλογή», αναφέρουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Το The Modernist σχεδιάστηκε το 2017 από το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMrelated. Ανακαινίστηκε «ακολουθώντας μια λιτή αλλά ταυτόχρονα κομψή αισθητική που κινείται μεταξύ art deco και δανέζικου design, με σχεδιαστικές αναφορές στα μέσα του 20ου αιώνα».
Σε ότι αφορά τη διακόσμηση, οι αρχιτέκτονες παίζουν πολύ με τα υλικά στο χώρο. Τα ψηλά ταβάνια, τα μεγάλα παράθυρα και τα αυθεντικά γύψινα στα δωμάτια είναι στοιχεία που υπενθυμίζουν την ιστορική κληρονομιά του κτιρίου, ενώ συνδυάζονται με σύγχρονα στοιχεία και ανέσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε επισκέπτη.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες καθώς με εξαίρεση ειδικά επιλεγμένων αντικειμένων στο λόμπι, όλα τα έπιπλα, τα φωτιστικά και οι ενδυμασίες του προσωπικού έχουν σχεδιαστεί κατά παραγγελία ειδικά για το ξενοδοχείο. Μάλιστα, έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να χρησιμοποιηθούν αντικείμενα που παράγονται από τους κορυφαίους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης. Ακόμη και τα βιβλία που βρίσκονται στα ράφια έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή. Επιπλέον, ορισμένα ρετρό στοιχεία κάνουν τη διακόσμηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Το πρωινό σερβίρεται στον πολύ όμορφο χώρο του 7ου ορόφου, όπου υπάρχει και μπαλκόνι.


Μ. ΚΟΥΖΟΥΦΗ
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην γκαλερί που ακολουθεί














