Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αττική: Συνελήφθησαν ανήλικοι που «έγδυναν» συμμαθήτριές τους μέσω AI

Σχηματίστηκε δικογραφία και εις βάρος των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία της Αττικής σε δύο 16χρονους οι οποίοι πήραν φωτογραφίες συμμαθητριών τους, και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης τις επεξεργάστηκαν έτσι ώστε να φαίνονται γυμνές ή ημίγυμνες. 

Εις βάρος των ανήλικων έχει σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και σε βάρος των γονέων τους (50χρονος, 49χρονη και 43χρονη) για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι ανήλικοι προσήχθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (19/02) από το σχολείο όπου φοιτούν στην ανωτέρω υπηρεσία. Σύμφωνα με την αστυνομία, προέβαιναν σε διαδικτυακή ανταλλαγή φωτογραφιών συμμαθητριών τους, τις οποίες είχαν επεξεργαστεί μέσω προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να εμφαίνονται γυμνές ή ημίγυμνες.

Τις φωτογραφίες τις είχαν αποσπάσει από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή τις λάμβαναν οι ίδιοι, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Οι Αρχές έχουν κατασχέσει τα κινητά τηλέφωνα των 16χρονων και θα διενεργηθεί εργαστηριακός ψηφιακός έλεγχος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ