Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ήχησε το 112 για εκκένωση 4 οικισμών

Στα πρώτα σπίτια έφτασαν οι φλόγες από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Κυριακής (30/06) στην Κερατέα, στον οικισμό Πλάκα.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο εφιάλτης για ακόμη μία φορά έχει ζωντανέψει. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής, Αθανάσιο Μακροδημήτριο, έχουν καεί σπίτια στην περιοχή, με τον ίδιο να κάνει έκκληση μιλώντας στην ΕΡΤ, για ακόμη περισσότερα κατασβεστικά μέσα.

Την ίδια ώρα, γίνεται να μάχη για να μην επεκταθεί στον εθνικό δρυμό του Σουνίου η φωτιά.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν ενισχυθεί. Αυτή την ώρα επιχειρούν 78 πυροσβέστες, με 26 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κερατέα στάλθηκε μήνυμα, στις 12:35, από το 112, που αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα να απομακρυνθούν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Λαυρίου προς το Λαύριο. Πριν από λίγο εστάλη και δεύτερο μήνυμα για εκκενώσεις. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και Άγιο Γεώργιο Θωρικού, απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο» αναφέρει η νέα ειδοποίηση.  

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

Φώτο: Πυρκαγιά ενημέρωση

Ήχησε το 112 για εκκένωση 4 οικισμών

Για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες, δυο ομάδες πεζοπόρου, 17 οχήματα και από αέρος 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Κερατέα στάλθηκε μήνυμα, στις 12:35, από το 112 όπου αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στη Κερατέα να απομακρυνθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών- Λαυρίου προς το Λαύριο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ η Αστυνομία προχώρησε σε νέες εκτροπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα.

Αναλυτικά οι εκτροπές που είναι σε ισχύ:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι

-Λεωφορος Αθηνών – Σουνίου και λεωφόρος Καραμανλή

-Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης

-Επαρχιακή οδός Κερατέας- Αναβύσσου και παλαιά λεωφόρος Λαυρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά: Πρώτοι σε ώρες εργασίας, τελευταίοι σε μισθούς
«Μέσα στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, η Εργασία στην Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί» αναφέρει το κόμμα της αντιπολίτευσης
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά: Πρώτοι σε ώρες εργασίας, τελευταίοι σε μισθούς