Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανελλαδικές: Ποια τα 3 μαθήματα που το 60% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις βαθμολογίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ μπήκε σήμερα το μεσημέρι, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2024.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και στατιστικά στοιχεία για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, περίπου το 60% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση σε Ιστορία, Φυσικά και Μαθηματικά.

Μάθημα-Ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση

Νεοελληνική Γλώσσα - 12,85%

Αρχαία Ελληνικά - 40,90%

Ιστορία - 59,87%

Λατινικά - 34,32%

Φυσική - 58,95%

Χημεία - 32,64%

Μαθηματικά - 58,37%

Βιολογία - 32,25%

Πληροφορική - 41,27%

Οικονομία - 40,90%

Σε επιμέρους στοιχεία, βαθμό από 0 έως 5 πήραν:

Το 35,09% των εξεταζομένων στην Ιστορία

Το 25,96% των εξεταζομένων στη Φυσική

Το 32,30% των εξεταζομένων στα Μαθηματικά

Να σημειωθεί ότι το πιο... βατό μάθημα φαίνεται πως ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, καθώς το 87,15% των μαθητών έγραψε πάνω από τη βάση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ: Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

Β. ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ: Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

statistika_panelladikes_gel.jpg
statistika_panelladikes_epal.jpg

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Γ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ: Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύκλωμα στις φυλακές Ιωαννίνων: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που τους «έκαψαν»
Σε μία από τις συνομιλίες ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης μιλά στον υποδιευθυντή για «δέμα» που η αξία του ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ
Κύκλωμα στις φυλακές Ιωαννίνων: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που τους «έκαψαν»