Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυρ. Μητσοτάκης: «Το 2019 θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα»

Κυρ. Μητσοτάκης: Για το Σκοπιανό, «εκεί που είχαν πει “όχι” ο Κων. Μητσοτάκης, ο Κ. Καραμανλής, ο Α. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι”»

Το μεγάλο διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών  ξεπερνά την πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το στοίχημα για την ανόρθωση της χώρας, τόνισε προχθές από την Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική, τη συμφωνία των Πρεσπών και την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση της Ν.Δ. στο  κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, ο κ. Μητσοτάκης  επισήμανε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε προβληματική γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, επαναλαμβάνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία  των Πρεσπών και «θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας».

Συγκεκριμένα για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είχαμε πει ότι η αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει.  Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας  είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει “όχι”. Εκεί που είχε πει “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει “όχι” ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει “όχι” ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι”. Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: “Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε, τη “μακεδονική” γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η “μακεδονική” γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας”».

Για τις παροχές που εξαγγέλλει η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι χρησιμοποιεί το υστέρημα του κόσμου για να έρθει να παίξει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών. «Αφού σας πήρε 10, έρχεται τώρα να μοιράσει το 1 και να περιμένει ότι θα την ευχαριστήσετε κιόλας γιατί -δήθεν- σας γύρισε πίσω ελάχιστα από τα πολλά που σας πήρε» τόνισε.

«Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη  αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς  ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων, θα του θυμίσουμε ότι πριν από 6 μήνες είχαμε καταθέσει τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις, την οποία τότε είχε απορρίψει και θα του εξηγήσουμε γιατί ενδεχομένως τότε δεν μπορούσε να δεχτεί την τροπολογία μας. Ίσως δεν είχε ρυθμίσει ακόμα τις υπόλοιπες διευθετήσεις του στο παζάρι στο οποίο έκανε».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ανομία και η παραβατικότητα τελειώνουν την επόμενη μέρα των εκλογών. Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα πρέπει όχι απλά να πάρουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση…».

Συνάντηση Μητσοτάκη - Καραμανλή στην Αρκαδία

Στο μεταξύ, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης μία ώρα πριν την ομιλία του στην Τρίπολη το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», στο χωριό Κάψια. Παρόντες ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (η επίσκεψή του στην περιοχή ήταν ιδιωτική), ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην Γραμματείς της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Λευτέρης Ζαγορίτης και ο πρώην Υπουργός Νίκος Καλτεζιώτης. Η συζήτηση ήταν σε φιλική ατμόσφαιρα και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AstraZeneca: Άγριος καυγάς Γεροτζιάφα, Πολάκη – «Δε μπορώ να ακούω μπουρδολογία»
Με αφορμή την απόσυρση του εμβολίου και τη σχετική ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας
AstraZeneca: Άγριος καυγάς Γεροτζιάφα, Πολάκη – «Δε μπορώ να ακούω μπουρδολογία»
Εγκατέλειψαν τη Ράφα 110.000 άνθρωποι - Κίνδυνος για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις
«Περίπου 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά την πόλη», δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ
Εγκατέλειψαν τη Ράφα 110.000 άνθρωποι - Κίνδυνος για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις