Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Εκκενώστε τη σήραγγα» - Άσκηση για τροχαίο στη σήραγγα Κατερίνης (VIDEO)

Ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν άμεσα σε έκτακτες καταστάσεις

«Εκκενώστε τη σήραγγα»… Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στη διάρκεια της σημερινής άσκησης ετοιμότητας για σύγκρουση οχημάτων στη σήραγγα Τ4 Κατερίνης, με όλους τους εμπλεκόμενους να ολοκληρώνουν με επιτυχία την άσκηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/5) στις εννιά η ώρα το πρωί, η πυροσβεστική και η αστυνομία ενημερώνονται ότι δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα της Κατερίνης. Μέσα στα αυτοκίνητα βρίσκονται οι οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί. Άμεσα φτάνουν στο σημείο οι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από τα οχήματα τους οδηγούς, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και διασώστες του ΕΚΑΒ, η Τροχαία και άντρες της ΕΜΑΚ.

Σκοπός της άσκησης ήταν να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν άμεσα σε έκτακτες καταστάσεις, λίγο πριν δοθεί το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στην κυκλοφορία. Από την ερχόμενη Δευτέρα, τα Ι.Χ. οχήματα θα κινούνται στη σήραγγα κανονικά σε αμφίδρομη κυκλοφορία, ενώ τα φορτηγά θα συνεχίσουν μέσω παρακάμψεων. Το ρεύμα προς Αθήνα θα είναι έτοιμο την επόμενη άνοιξη.

Δείτε το video:

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ