Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζαούτης: Ο εμβολιασμός θα μειώσει κατά 90% τους θανάτους

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σχετικά με τις αλλαγές στα πιστοποιητικά νόσησης

Καλεσμένος σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θ. Ζαούτης. Ο κ. Θεοκλής Ζαούτης αναφέρθηκε στις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ για τα πιστοποιητικά νόσησης, τονίζοντας πως άμεσα θα υπάρξουν ανάρτηση στον ιστότοπο του ΕΟΔΥ αναλυτικές πληροφορίες για να γνωρίζουν οι πολίτες όσα εφαρμόζονται κατά περίπτωση.

«Για τον εμβολιασμό θα πρέπει να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά θέματα αυτήν την στιγμή. Το εμβόλιο μειώνει κατά 90% την πιθανότητα θανάτου, κυρίως στις μεγάλες ηλικίες. Αρκεί να σκεφτούμε αυτό: εάν κάνουμε όλοι το εμβόλιο, θα μειώσουμε κατά 90% τους θανάτους στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Ζαούτης.

Ακόμη, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως αν και η Όμικρον επικρατεί πλήρως σε όλη την Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων που καταγράφεται ημερησίως οφείλεται ακόμη στην μετάλλαξη Δέλτα.

Πηγή: ant1news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή με το τροχαίο σοκ στην Εγνατία: Πώς έγινε - «Δεν είδα τίποτα», είπε ο οδηγός
Ανατροπή με τις συνθήκες του σοκαριστικού τροχαίου - Το φορτηγό έπεσε στα ΙΧ χωρίς να προηγηθεί σύγκρουση
Ανατροπή με το τροχαίο σοκ στην Εγνατία: Πώς έγινε - «Δεν είδα τίποτα», είπε ο οδηγός