Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Μάχη για τη ζωή δίνει γνωστός καρδιολόγος στη Θεσσαλονίκη

ippokrateio-nyxta

Διασωληνώθηκε ο καθηγητής καρδιολογίας που είχε συγκλονίσει με τα λόγια του

Γνωστός καρδιολόγος στη Θεσσαλονίκη που είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική covid όπου νοσηλεύεται βρίσκεται πλέον στη ΜΕΘ και δίνει αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Κανονίδης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε: «Χρειάστηκε να διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες. Οι θεράποντες ιατροί, αλλά κι εμείς… φαίνεται ότι ο ασθενής αντιδρά θετικά στη θεραπεία του. Δείχνει στοιχεία βελτίωσης, κι ελπίζουμε να το ξεπεράσει».

«Είναι μια αρρώστια που κρατά αρκετό καιρό και εξαρτάται ανά περίπτωση. Στην περίπτωση του τράβηξε αρκετά, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιολόγος. Σαν άνθρωπος, καθώς τον επισκεπτόμουν, αυτό που έλαβα, ήταν η γενναιότητά του», τόνισε μιλώντας για τον καθηγητή.

Σημειώνεται πως όταν περιέγραφε με τα δικά του λόγια την κατάσταση που βιώνει είχε γράψει μεταξύ άλλων «Απίστευτη αυτοθυσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (…) Η κόλαση είναι οι 250 νοσηλευόμενοι με μέσου, αλλά και σοβαρού βαθμού συμπτώματα, που στην πλειοψηφία τους είναι σχεδόν ανήμποροι να εκτελέσουν τις βασικές λειτουργίες, να πιούν νερό, να ανοίξουν την παροχή οξυγόνου, να κάνουν τα καθημερινά για όλους σας αυτονόητα (…) Η γκρίνια και αναζήτηση κατόπιν εορτής ευθυνών στη φάση αυτή είναι τουλάχιστον κακοήθης και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Ο νοσηλευόμενος (μαζί και εγώ) τώρα ποσώς ενδιαφέρεται αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αυτό που τον νοιάζει είναι κάποιος να τον ταΐσει, να τον αλλάξει, να του δώσει νερό να πιεί, να του φορτίσει το κινητό!!! Στις πιο οργανωμένες κοινωνίες επίσης υπάρχει παρόμοια έλλειψη φροντίδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
Προβληματισμοί τόσο για τους ίδιους τους δασμούς αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων
Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Το BBC News πέρασε μια ολόκληρη ημέρα πάνω στο βρετανικό βασιλικό ερευνητικό σκάφος RRS Discovery, συμμετέχοντας στην αναζήτηση στοιχείων
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα
Οι δηλώσεις του ήρθαν αφού ισραηλινές επιδρομές σκότωσαν περισσότερους από 90 ανθρώπους σε διάστημα 48 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα