Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στους 71 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα!

Ακόμη έξι άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον κατάλογο με τα θύματα της εποχικής γρίπης - Ακόμη 123 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι!

Ακόμη έξι άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον κατάλογο με τα θύματα της εποχικής γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 71. Πρόκειται για άτομα 45 έως 55 ετών - ηλικιακή γκάμα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευάλωτη στη βαριά νόσηση με γρίπη Α(Η1Ν1). Από τους έξι βαρέως νοσούντες με γρίπη που κατέληξαν, οι δύο δεν νοσηλεύονταν σε Εντατική.

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται λόγω της γρίπης το σύστημα δημόσιας υγείας γενικώς και ειδικώς στις διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 123 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, σε ΜΕΘ.

Εξ αυτών, τουλάχιστον 15 ασθενείς είναι ανήλικοι, από μερικών μηνών έως 16 χρόνων. Μάλιστα το σημερινό κύμα εισαγωγής των ασθενών με γρίπη στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας αφορά κυρίως μωρά.

Συνολικά, από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 269 ασθενείς. Για τους 71 εξ αυτών η ασθένεια ήταν θανατηφόρος. Πρόκειται για μια ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού που μοιάζει με τη συνηθισμένη εποχική γρίπη. Οφείλεται σε έναν νέο υπότυπο γρίπης Α, τον Η1Ν1. Τα συμπτώματα της νέας γρίπης είναι ίδια με της εποχικής: Αιφνίδια έναρξη πυρετού (>38οC), πονόλαιμος, καταρροή, πονοκέφαλος, αδυναμία, μυαλγίες, αρθραλγίες, εμετοί και διάρροιες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί
«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα