Αυτό που έκαναν είναι να απελευθερώσουν κουνούπια μέσα σε έναν σωλήνα σχήματος Υ που επέτρεπε στα έντομα να επιλέξουν προς ποια κατεύθυνση θα πετάξουν. Τα δίδυμα έβαλαν το χέρι τους το καθένα σε κάθε άκρο του σωλήνα (βλ. εικόνα). Αν τα κουνούπια έλκονταν από την οσμή των χεριών θα πήγαιναν προς τα χέρια και αν όχι θα πήγαιναν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα πανομοιότυπα δίδυμα είχαν μεταξύ τους τον ίδιο βαθμό ελκυστικότητας για τα κουνούπια σε σχέση με τα ανόμοια, το οποίο οι επιστήμονες αποδίδουν σε γενετικούς παράγοντες. Είναι πολύ πιθανό τα πανομοιότυπα δίδυμα να αναδύουν παρεμφερείς οσμές εφόσον είναι ακριβώς ίδια από γενετικής άποψης.
Παρόλο που το δείγμα είναι μικρό, οι ερευνητές τονίζουν ότι τα ευρήματά τους θα έχουν εφαρμογές στην μελλοντική προστασία ενάντια στα τσιμπήματα των εντόμων και είναι πολύ πιθανό να καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν τη γνώση της σημασίας των γονιδίων για να μας προστατεύσουν από τα τσιμπήματα και τις ασθένειες που μπορεί να μεταφέρουν τα συγκεκριμένα έντομα.