Για 21 χρόνια, ο Sebastien Beauzile ζούσε με τον χρόνιο πόνο της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας. Πλέον, χάρη σε μια πρωτοποριακή γενετική θεραπεία, είναι ο πρώτος άνθρωπος στη Νέα Υόρκη που θεραπεύτηκε από την ασθένεια.
«Η δρεπανοκυτταρική αναιμία ήταν ένα είδος αποκλεισμού για μένα, αλλά τώρα είναι απλά σαν ένας τοίχος που μόλις πήδηξα», δήλωσε ο Beauzile σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε το CBS News.
Το νοσοκομείο χρησιμοποίησε μια προηγμένη θεραπεία που ονομάζεται Lyfgenia, η οποία τροποποιεί τον μυελό των οστών του ίδιου του ασθενούς ώστε να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.
«Όταν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα βλαστικά κύτταρα του ίδιου του Sebastien για να κάνουμε αυτή τη θεραπεία, ήμασταν ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο γιατρός Banu Aygun, ο οποίος ειδικεύεται στην παιδιατρική αιματολογική ογκολογία στο Northwell Health στο New Hyde Park της Νέας Υόρκης.
Η δρεπανοκυτταρική αναιμία, που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1910, προσβάλλει κυρίως άτομα αφρικανικής, μεσογειακής και μεσανατολικής καταγωγής.
«Βρισκόμαστε εδώ πάνω από 100 χρόνια αργότερα και αυτή είναι η πρώτη θεραπεία που βλέπετε», δήλωσε ο δρ Jeffrey Lipton, ένας άλλος γιατρός που ειδικεύεται στην Παιδιατρική Αιματολογική Ογκολογία στο Northwell Health.
Οι γιατροί στο Cohen Children’s Medical Center δηλώνουν ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουν αυτή τη θεραπεία σε περισσότερους ασθενείς.
«Αισθανόμαστε ευλογημένοι που μπορούμε να προσφέρουμε, να είμαστε οι πρώτοι που θα μπορέσουμε να το προσφέρουμε», πρόσθεσε ο δρ Jonathan Davi Fish, παιδιατρικός αιματολόγος – ογκολόγος στο Northwell Health.
«Ο Sebastien έρχεται σε αυτό το νοσοκομείο από τότε που ήταν 2 μηνών. Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να σας δείξω πόσο ευγνώμων είμαι», δήλωσε η Magda Lamour, μητέρα του Beauzile, στο CBS News.
Τώρα, απαλλαγμένος από την ασθένεια, ο Beauzile ανυπομονεί να ταξιδέψει, να γυμναστεί και να συνεχίσει τις σπουδές του. Ελπίζει να εργαστεί στον ιατρικό κλάδο.
«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην καθημερινή μου ζωή, γιατί τώρα νιώθω ότι δεν μπορεί να με σταματήσει τίποτα», δήλωσε.
Πηγή: iatropedia