Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόσκαιρη άνοδος θερμοκρασίας έως 35 βαθμούς και μεταφορά σκόνης

Σύμφωνα με την πρόγνωση για το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας

Πρόσκαιρη άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το διήμερο Κυριακής 14/06 και Δευτέρας 15/06, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά την Κυριακή 14/06 θα φτάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Η πορεία των αερίων μαζών στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας), καθώς επίσης και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από το Σάββατο 13/06 έως και τη Δευτέρα 15/06, πάνω από την Ευρώπη παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

Βίντεο. Η κίνηση των αερίων μαζών στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας), καθώς επίσης και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από το Σάββατο 13/06 έως και τη Δευτέρα 15/06/2020 σύμφωνα με τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Στο επίπεδο των 850 hPa, μπορούν να εντοπιστούν οι θερμές και ψυχρές εισβολές στην ατμόσφαιρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
Προβληματισμοί τόσο για τους ίδιους τους δασμούς αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων
Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου