Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βρέθηκαν δεκάδες μη ογκολογικά φάρμακα που καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα

Μετά από μία νέα αμερικανική έρευνα, που έλεγξε στο εργαστήριο χιλιάδες φάρμακα πάνω σε καρκινικά κύτταρα

Σχεδόν 50 φάρμακα που δεν έχουν έως τώρα χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου, αλλά για τη χοληστερίνη, τον διαβήτη, τις φλεγμονές, τον αλκοολισμό, ακόμη και την οστεοαρθρίτιδα... σκύλων, μπορούν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα, συνεπώς στο μέλλον θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και ως αντικαρκινικά. Αυτά τα φάρμακα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήρθαν στο φως μετά από μία νέα αμερικανική έρευνα, που έλεγξε στο εργαστήριο χιλιάδες φάρμακα πάνω σε καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τοντ Γκόλουμπ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και διευθυντή του Προγράμματος Καρκίνου του κοινού Ινστιτούτου Broad των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Nature Cancer». Η απρόσμενη ανακάλυψη τόσων ήδη γνωστών φαρμάκων με άγνωστες έως τώρα αντικαρκινικές δυνατότητες ελπίζεται ότι μελλοντικά θα εμπλουτίσει το «οπλοστάσιο» κατά της νόσου.

«Νομίζαμε ότι θα ήμασταν τυχεροί αν βρίσκαμε έστω και μία μόνο δραστική ουσία με αντικαρκινικές ιδιότητες και εκπλαγήκαμε που βρήκαμε τόσες πολλές», δήλωσε ο δρ. Γκόλουμπ. Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 4.500 φάρμακα που είτε έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είτε έχουν αποδειχθεί ασφαλή σε κλινικές δοκιμές, αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Το BBC News πέρασε μια ολόκληρη ημέρα πάνω στο βρετανικό βασιλικό ερευνητικό σκάφος RRS Discovery, συμμετέχοντας στην αναζήτηση στοιχείων
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα
Οι δηλώσεις του ήρθαν αφού ισραηλινές επιδρομές σκότωσαν περισσότερους από 90 ανθρώπους σε διάστημα 48 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα