Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γάλα αμυγδάλου: Οφέλη και διατροφική αξία

Τι πρέπει να ξέρετε

H αλλεργία στο γάλα ζωικής προέλευσης είναι αρκετά συχνή στη χώρα μας, κυρίως σε μικρά παιδιά.

Οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να ελέγχετε στην ετικέτα της συσκευασίας, καθώς υποδηλώνουν την παρουσία τροφικών αλλεργιογόνων, είναι:

-Λακτόζη: Kαζεΐνη

Καθώς περνούν τα χρόνια, τα περισσότερα παιδιά -σε ποσοστό που φτάνει το 95%- σταδιακά χάνουν την ευαισθησία τους στο γάλα ζωικής προέλευσης.

Αν πάντως δεν θέλετε να καταναλώνετε εσείς ή τα μέλη της οικογένειάς σας γάλα ζωικής προέλευσης, μπορείτε να επιλέξετε γάλα αμυγδάλου.

Η γεύση του γάλακτος από αμύγδαλα είναι οικεία και η υφή του είναι κρεμώδης.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο πρωινό σας γεύμα, αλλά και να το βάλετε σε διάφορες παρασκευές (π.χ. γλυκά, επιδόρπια).

Θρεπτικά συστατικά

Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (π.χ. σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες.

Από την άλλη, δεν περιέχει λακτόζη, χοληστερίνη, γλουτένη, ζάχαρη και αλάτι.

Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:

-Θερμίδες: 12,1

-Λίπος: 0,97 γρ.

-Ασβέστιο: 156 mg

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

anastasi
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους - Το TyposThes σας εύχεται Καλό Πάσχα
Σε τούτη την εποχή, όπου οι παγκόσμιες σταθερές αμφισβητούνται και μεταβάλλονται, το Φως της Ανάστασης μας προσφέρει την Ελπίδα και την Τόλμη που...
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους - Το TyposThes σας εύχεται Καλό Πάσχα
Bill Gates: Έρχεται το Ai σε 2 «προστατευμένα» επαγγέλματα - Πώς αλλάζει η εργασία
Ο Gates είπε ότι ο κόσμος οδεύει προς ένα μέλλον όπου η εργασία θα μπορούσε να μειωθεί δραστικά ή τουλάχιστον να φαίνεται πολύ διαφορετική από ό,τι...
Bill Gates: Έρχεται το Ai σε 2 «προστατευμένα» επαγγέλματα - Πώς αλλάζει η εργασία