Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοβόλτα από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Γκάζι στο πετάλι φρένο στη σπατάλη»

Σε βόλτα με ποδήλατα συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Η βόλτα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού, την Παρασκευή 1 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Γραφείου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Γκάζι στο πετάλι φρένο στη σπατάλη».

Οι μαθητές κάλυψαν με τα ποδήλατά τους τη διαδρομή του ποδηλατοδρόμου με αφετηρία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τις οδούς Λεύκης, Αντώνη Τρίτση, Σμύρνης και επιστροφή στην αφετηρία. Στόχος του προγράμματος η εξοικείωση των μαθητών με τα εναλλακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα με τη χρήση του ποδηλάτου, ως μέσου ασφαλούς μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου στη μαθητική κοινότητα του δήμου μας, η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου υλοποιεί πρόγραμμα ποδηλασίας με τίτλο "ΠΟΔΗΛΑΤΩ, ΑΣΚΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ". Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 (Δ΄ Δημοτικού) έως 15 ετών (Γ΄ Γυμνασίου) και πραγματοποιείται κάθε Τρίτη (4μ.μ. & 5 μ.μ.) με αφετηρία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου, ενώ τα μαθήματα περιλαμβάνουν κυκλοφοριακή αγωγή και ποδηλατική παιδεία, προχωρημένες δεξιότητες χειρισμού και ποδηλατικές διαδρομές στον ποδηλατόδρομο της οδού Αντώνη Τρίτση.

Πληροφορίες - εγγραφές: Γραφείο Αθλητισμού, οδός Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή, τηλέφωνα: 2310 574155 & 700082.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κλοπή από το καλάθι αποσκευών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Πώς έγινε
Συνολικά 10 συλλήψεις για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, κλοπές και για άσκοπους πυροβολισμούς
Θεσσαλονίκη: Κλοπή από το καλάθι αποσκευών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Πώς έγινε