Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει ο δήμος Παύλου Μελά

Ποια είναι τα είδη που πρέπει να συγκεντρωθούν και πού γίνεται η συλλογή τους

Είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες συλλέγει ο δήμος Παύλου Μελά. Μάλιστα, ο σήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Χριστοδούλου, καλούν τη σχολική κοινότητα του δήμου, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, να ανταποκριθούν άμεσα σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα προσφυγόπουλα της Ειδομένης.

Τα είδη που πρέπει να συγκεντρωθούν είναι:

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: Ατομικά νερά, χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες.

Είδη προσωπικής υγιεινής: Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και γενικά είδη υγιεινής, σερβιέτες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.

Είδη υπόδησης και ένδυσης: (παπούτσια όλων των ειδών καθώς και αδιάβροχα, μπουφάν)

Παιδικά είδη: Μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, μπιμπερό, χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές, παιχνίδια.

Καθώς και :Πλαστικά πιρούνια – κουτάλια, ποτήρια μίας χρήσης (για κρύα και ζεστά ροφήματα), σακούλες σκουπιδιών μεγάλες, σκούπες – φαράσια - σφουγγαρίστρες, χλωρίνες, γάντια μιας χρήσης (μεσαίο και μεγάλο μέγεθος), μπάλες ποδοσφαίρου και βόλεϊ, μπαταρίες (τύπου AAA), διάφανες κολλητικές ταινίες, μεγάλες επαγγελματικές κατσαρόλες, ζάχαρη, ατομικοί χυμοί.

Όλα τα είδη θα συγκεντρώνονται στα σχολεία και σε συνεργασία με υπηρεσίες του Δήμου θα συλλέγονται την Τετάρτη και την Πέμπτη 16 και 17 Μαρτίου και στη συνέχεια θα μεταφερθούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Πολύκαστρο (μπροστά στο Δημαρχείο Παιονίας).

Εκεί θα παραδοθούν στην Εθελόντρια και Αντιδήμαρχο εθελοντισμού, κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης Παιονίας Ευανθία (Εβελίνα) Πολιτίδου η οποία και θα φροντίσει για την άμεση παράδοση των ειδών στα προσφυγόπουλα της Ειδομένης και τις οικογένειές τους.

Παρακαλούμε όσοι διευθυντές έχετε συλλέξει τρόφιμα να επικοινωνήσετε έως και την Τετάρτη 16-03-2016 με το Τμήμα Παιδείας στα τηλ. 2313 302931, -831

Μια μεγάλη αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα στο στρατόπεδο Διαβατών από ΚΑΠΗ Δήμου Παύλου Μελά και Ιεραποστολικό Σύνδεσμο Άγιου Κοσμά Αιτωλού

Με κοινή πρωτοβουλία των Προέδρων του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΑΠΗ και παιδικοί σταθμοί) Σαράντη Καρβουνίδη και του Ιεραποστολικού Συνδέσμου ‘’Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός’’ Δημήτρη Ασλανίδη, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα προσφυγόπουλα του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου των Διαβατών είδη πρώτης ανάγκης και ένδυσης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μόνο η αρχή μιας σειράς κοινών πρωτοβουλιών που θα εστιάσουν στην υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετείχαν και η Βούλα Γεωργιάδου μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Αθλητικής Επιτροπής, ενώ παραδόθηκαν και είδη που είχαν συγκεντρωθεί από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης στη Νικόπολη και από το 17ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης.

Επίσης ο Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Διαχείρισης Οχημάτων για τη συνδρομή της στην ολοκλήρωση της παραπάνω αποστολής.

Είδη πρώτης ανάγκης και από τον Σύλλογο εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά και των Νομικών του Προσώπων

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά και των Νομικών του προσώπων, όρισε τους παρακάτω χώρους συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Πολίχνη: Ισόγειο πρώην Δημαρχείου (Τασούλα Δημητριάδου), Εργοτάξιο (Παναγιώτης Σταμίδης)

Σταυρούπολη: Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης 2ος όροφος (Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Κατερίνα Καλουδοπούλου,), ΚΕΠ Οδού Γωγούση ( Στέλιος Σωτηρέλης)

Ευκαρπία: ΚΑΠΗ Ευκαρπίας (Γλυκερία Μακαντάση)

Πληροφορίες: 6948 060320, 6945 369985

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Έλληνες «δεν αγαπούν» τη μετακόμιση: Γιατί μένουν στο ίδιο σπίτι - Τι τους κρατάει
Το 40% των Ευρωπαίων δηλώνει ότι δεν διαθέτει επαρκές κεφάλαιο για να πραγματοποιήσει μετακόμιση την ώρα που το ποσοστό αυτό στην Ελλάδα εκτοξεύεται...
Οι Έλληνες «δεν αγαπούν» τη μετακόμιση: Γιατί μένουν στο ίδιο σπίτι - Τι τους κρατάει