Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρέμβαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν γονείς και καθηγητές του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Στο πρόβλημα συνεργασίας, που αντιμετωπίζουν με τη διευθύντρια του σχολείου

Παρέμβαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν γονείς και καθηγητές του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, στο πρόβλημα συνεργασίας, που αντιμετωπίζουν με τη διευθύντρια του σχολείου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου, αντιπροσωπεία καθηγητών του σχολείου και το δ.σ. της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

πήγαν το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή, Γεώργιο Καρατάσιο,

στον οποίο εξέθεσαν το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν με τη διευθύντρια, στην οποία καταλογίζουν ότι “αρνείται επίμονα να συνεργαστεί αρμονικά με τα μέλη της σχολικής κοινότητας,

συμπεριφέρεται με αυταρχικό και απαξιωτικό τρόπο απέναντι στους καθηγητές του σχολείου, στους μαθητές και στους γονείς τους, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της νομιμότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του σχολείου”.

“Καλούμε τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να λάβει όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέτρα για την άμεση επίλυση του προβλήματος”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕΘ, Θόδωρος Αζούδης.

“Το αίτημα που υποβάλαμε είναι να αναλάβει προσωπικά το θέμα ο κ.Καρατάσιος και να ενεργοποιήσει τις προβλεπόμενες νομικές διατάξεις.

Σαφώς και υπάρχει δυνατότητα να δοθεί λύση στο πλαίσιο του νόμου. Κάθε γραφειοκρατική λογική σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα μπορεί να έχει για το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σοβαρές συνέπειες.

Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος”, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Η ακρίβεια ανησυχεί καταναλωτές - επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη
Η έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Επιμελητηρίου – Τι είπαν οι ερωτώμενοι για Μετρό Θεσσαλονίκης και Fly Over
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Η ακρίβεια ανησυχεί καταναλωτές - επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη